Älskade vitsippor!

Nu är den underbara tiden här med alla älskade vitsippor! Idag regnar det här och då sluter sig den lilla blomman. men när solen strålar, då öppnar den sig och överallt där vitsippan trivs bildas stora vita fält! Varje ledig solig stund beger jag mig ut bland vitsipporna, och ännu en gång får jag förundras över hur vacker naturen är här och nu!

Jag får inte nog av att se dem, beundra dem och fotografera dem!  Bilderna nedan är ifrån Råda Säteri – ett stort område med ek – och björkskog och mängder av vitsippor. Råda Säteri ligger i Mölnlycke, i Härryda kommun. Några bilder är ifrån Krokängsparken på Hisingen Göteborg.

En tjock matta av vitsippor mot de vackra träden…

Tycker om att få med träden och stenarna i bilden, vilket framhäver vitsipporna mer…

Det här fotot är ifrån Krokängsparken, och visst är det vackert med den stora grenen och vitsipporna som nästan omsluter den!?

Här ser vi en liten del av den gamla vägen till Råda Säteri. Det är fantastiskt vackert att gå här på den vägen och beundra både den gamla muren, de mäktiga ekarna, Rådasjön och som nu på våren alla vitsippona! Säteriets historia sträcker sig ända mot 1100-talet och det är lite svårt att föreställa sig hur det såg ut då. Men nog skulle jag vilja komma som gäst med häst och vagn på våren i vitsippetid på den tiden då ett flertal berömda poeter besökte Säteriet.

Headern – min favoritbild beträffande vitsippor är också tagen vid Råda Säteri mot Rådasjön.

Kramar, Gunilla

Körsbärsblom – tankar om en bild!

Med vårljuset och med alla vårblommor, börjar så smått min livsenergi komma tillbaka! Jag ska inte älta, men vintern har varit så påfrestande…. men…

Med ny energi och med mer lust har jag börjat fotografera igen och det har bland annat resulterat i en ny kategori här på bloggen – ”Tankar om en bild”! Det är något som jag länge har tänkt på, men som inte har blivit av. Nu har jag samlat både nya och gamla bilder i en mapp – bilder som jag själv tycker mycket om och som jag vill presentera här på bloggen. En bild kan säga mer än ord, men bilden kan också förstärkas med nedskrivna tankar om bilden. Bilder uppfattas olika och väcker därmed olika tankar och känslor.

Körsbärsblom i Botaniska trädgården Göteborg

Våren tvekar inte – du finns där och ger oss ljus, hopp och en alldeles fantastisk lång blomningstid! Vi suckar och tycker att det går så långsamt, vi vill ha allt på en gång! Bort med vintern och de kalla vindarna, men årstiderna vet bättre!  De vet att bäst är att skynda långsamt! Det får oss människor – i alla fall vi som bor i Norden – att längta och njuta med alla våra sinnen. 

Rosa är en blandning av rött och vitt. Den representerar och symboliserar omsorg, medkänsla, omtänksamhet, romantik och kärlek. Rosa är också ett tecken på hopp. Det är en positiv färg som inspirerar och skapar varma och tröstande känslor. Färgen rosa ger en känsla av att allt kommer att gå bra, att det kommer att lösa sig.

Det kommer att gå bra…. det tycker jag om!

Kram, Gunilla

 

 

Påskdagen – ett kärt återbesök till Botaniska trädgården!

I dagens GP stod det att läsa om hur många olika sorter av rhododendron och azaleor som blommar nu i Botaniska  trädgården i Göteborg. Kan intyga att så är det – många underbara blommor som blommor nu av alla de slag! Är glad att vi var där just igår, för idag vaknade vi med snö här på västkusten! Igår var det mer vårligt, även om det var kyligt!

Det är verkligen en ”lisa för själen” att promenera här och njuta av den tidiga blomprakten! faktiskt mindre med besökare än förväntat där och det är så skönt att kunna njuta och fotografera i lugn och ro. Vitsipporna var även på gång i Botaniska, men eftersom det var övervägande mulet så var blommorna slutna. men så mycket annat vackert att beskåda som sagt.

Julrosor i underbara färger…

jag är så förtjust i blommor så går åt lila och purpur…

Tulpaner fanns också i olika färger och vackrast var dessa enligt mitt tycke!

Pärlhyacinter… så söta och det har jag massor av i min egna trädgård! 🙂

Och backsippor har vi också, men inte så många som vi såg här och så välväxta!

Nu kommer jag inte på namnet på den här skönheten som även finns i vitt, lila och gult! Tror det är bellis?

Vivor i många olika färger… lila är vackrast! 🙂

De gula vattenväxterna har inget vackert namn… skunkkalla! Otroligt vackra där de växte vid de olika vattendragen. Finns även vita.

Så promenerade vi där jag tycker det är som vackrast bland alla olika träd, rhododendron och azaleor. här finns också ett område med alprosor och kamelior. Idag var det inte så mycket fågelkvitter, men när solen är framme finns det gott om olika fåglar som kan gömma sig bland buskar och snår, men också bjuda på skönsång i från träden! 🙂

Visst är de otroligt vackra!? Ja, bara ett litet axplock av alla vackra blommor och naturligtvis är det en stor skillnad att botanisera där själv än att se någon annans foton. Men jag delar mer än gärna med mig, för alla har kanske inte möjligheten att besöka just Göteborgs botaniska trädgård!

Mycket effektfullt är det med alla blommande lökväxter mellan träden. Så otroligt vackert att se färgrikedomen mot de kala träden.

Nu väntar en ny arbetsvecka och med den hoppas jag på mer sol och mer värme!

Kram, Gunilla

 

Glad Påsk!

Nu ska maken och jag strax inta vår påskfrukost och sedan blir det matlagning för hela slanten! I eftermiddag kommer sönerna med respektive och lilla Olivia! Så mysigt det är att vara tillsammans – tiden går så fort så det gäller att ta vara på den och varandra!

Må så gott och ta hand om varandra!

Kram, Gunilla

 

 

 

 

Särö Västerskog – ett av våra favoritställen!

Särö Västerskog är ett av våra favoritställen som ligger söder om Göteborg. Vi var här förra fredagen – då helt ovetandes om vad som hade hänt i Stockholm….

Naturen är så alldeles fantastiskt vacker vid Särö Västerskog. Här finns allt det som jag njuter av; ek – och bokskog, rikt djurliv, havet, klipporna och små strandängar. Det är lika vackert oavsett vilken årstid, men helt klart är det alldeles underbart att komma hit en solig vårdag och slå sig ned på en solvarm klippa och njuta av medhavd matsäck, utsikt och av att ha en stund tillsammans.

Här var det gott att sitta i lä för vinden, för den var lite kylig…

Jag kan gå hur länge som helst här på klipporna… färgerna och formerna är så vackra!

Visst är det vackert!?

Alla de små vikarna…

Och i några av dem finns det badbryggor… inte aktuellt den här dagen!

Mossan som breder ut sig i den norra delen

Och alla gamla fallna träd som blir som skulpturer där de ligger…

Och det vackra vårljuset som är intensivt och alldeles underbart!

Det finns otroligt många vackra platser runtom i Sverige, Europa och i övriga världen!  Och det är fantastiskt roligt att planera för någon resa som man kanske längtar efter att genomföra. Men samtidigt uppskattar både maken och jag att finna nya platser att utforska i vår närmiljö, men också att återvända till de så kallade smultronställena!

I fjol var vi väg på flera resor. Både nära och lite längre bort… underbart roligt! En nyårsresa är bokad… det gav mersmak!

Må så gott och ta hand om varandra!

Kram, Gunilla

 

 

 

I väntan på friskare tider!

Förra helgen hade vi vår lilla Olivia här mellan lördag och söndag. Lite förkyld och hostig var hon, men så varit en tid. Men vad tror ni hände!? På måndag kväll insjuknade jag och det rejält med hög feber, snuva och hosta! Farfar kom lite lindrigare undan… Vi fick i alla fall ytterligare en fin helg tillsammans och pappa Jörgen fick egentid! 🙂 Mamma Susanne var på bröllop.

Alldeles utanför vår dörr har vi en fin lekplats och här är Olivia djupt koncentrerad på vår lek med att last i och ur lasten från alla fordonen!

Och här pekar Olivia på gungan – att gunga är också kul! 🙂

Idag är jag feberfri, men orkar inte så mycket mer än att ligga i sängen och blogga. Den här vintern och inledningen av våren har för min del inte varit den bästa… så jag hoppas och tror att de friska dagarna är här nu! 🙂

TACK för all uppmuntran, vänliga och varma kommentarer! 🙂 Det betyder jättemycket ska ni veta! Jag skulle vilja ge var och en av er en ros…

Tänk att det snart är påsk… vågar man hoppas på lite vårvärme? Längtar så efter varmare vindar och mer solsken! 🙂

Med detta blandade innehåll avslutar jag med en stor kram till er alla!

Må gott!

Gunilla