Min juldukning!

Just nu känns allt lite overkligt! Igår när jag gick hem efter arbetsdagen, så insåg jag att nästa gång jag går tillbaka till Öppna förskolan och Familjecentralen, så är det antingen som gäst eller som vikarie! Vilken konstig känsla! Idag fick jag frukost på sängen av min käre make – min första frukost som pensionär! 🙂 Fast även om jag nu är julledig, så varar min anställning året ut!

Hela december har varit intensiv med allt firande av olika slag och jag känner att jag har fått ett fint och minnesrikt avslut. I veckan var några av mina närmaste kollegor här på julmiddag och tillsammans med vår chef hade vi en fantastiskt rolig kväll tillsammans. Så många fina kollegor och vänner jag har!

Jag tycker om att ha gäster och att få dem att känna sig välkomna! Nu i juletid är det inte så svårt att få till en ombonad och trivsam känsla med tanke på alla ljus och blommor! Så jag la mycket kärlek i val av mat, dryck och dukning! Och allt blev bra och uppskattat! Jag ville få till en lite rustik och nedtonad känsla. Är ju som bekant inte så förtjust i tomterött!

Ni får hålla tillgodo med mobilbilder, för min systemkamera var inte laddad!

Så här blev det…

Linneduk som passar bra till den nya tapeten, gröna kvistar, lärkkottar, några få små juläpplen och mörkröda rosor. Använde också tygservetter som jag band ett grovt snöre om och stack i en grön kvist.

Måste säga att jag som i vanliga fall inte är så förtjust i röda rosor, nu tyckte jag det blev mycket vackert och effektfullt ihop mot allt det gröna!

Måste också säga att både maken och jag älskar vår nya tavla som är en bricka! Vi har letat och letat efter en målning i den stilen, men inte hittat vad vi sökte. Men så en dag i början på december när vi var på stadspromenad, så gick vi in till Artilleriet och så stod dyrgripen där! Brickan är inte av plåt, utan är av samma typ som vårt nya köksgolv. Hursomhelst heter flickan på bilden Ida och vi bara älskar henne! Den går att fästa på väggen, men ännu å länge har vi inte bestämt oss för det….

Och när ljuslampetterna är tända på väggen…

Njuter av tavlan vid varje måltid!

Kram, Gunilla

 

 

 

Glad midsommar på böljan den blå!

Ja, idag ska maken, några goda vänner och andra som jag inte känner, fira midsommar i Göteborgs skärgård! Regn kommer det bli, men det är väl torrt ombord på skärgårdsbåten! Ser mycket fram emot dagen!

GLAD MIDSOMMAR!

Kram, Gunilla

Samtliga foton är ifrån Svenska Västkustlinjen Kulturbåtarnas hemsida.

 

Glad Påsk!

Nu ska maken och jag strax inta vår påskfrukost och sedan blir det matlagning för hela slanten! I eftermiddag kommer sönerna med respektive och lilla Olivia! Så mysigt det är att vara tillsammans – tiden går så fort så det gäller att ta vara på den och varandra!

Må så gott och ta hand om varandra!

Kram, Gunilla

 

 

 

 

Ett gott slut och ett gott nytt år!

Njuter av lediga dagar, där vi varvar promenader med lugna stunder i hemmets vrå. Att vara hemma och pyssla, läsa och lyssna på musik är något som jag uppskattar. Att lyssna på musik i kyrkan är något som jag också tycker mycket om, så även i år har vi varit på julkonsert i Annedalskyrkan i Göteborg och där lyssnat till Christer Sjögren som var årets soloartist. Christers djupa och mörka röst lämpar sig ypperligt i kyrkan och för andliga sånger.

Julaftonen blev en trivsam stund med familjen och extra stjärnglans blev det förstås att lilla Olivia firade sin första jul. Tänk om en månad är hon ett år! Hon är lite blyg i början när vi träffas, men det går snabbt över och att leka ”tittut” är den roligaste leken. Det där med julklappar är inte så viktigt när man är så liten, men att leka med julklappssnören är kul! 🙂

Året går mot sitt slut och ur ett personligt perspektiv har det varit ett underbart år, frånsett ihållande ryggbesvär den sista tiden. Men lagom till Lucia vände det och behandlingar, yogaövningar, och vila har hjälpt. Så nu hoppas jag att det onda håller sig borta….länge!

Vi har rest och upplevt fantastiska platser och gjort nya bekantskaper! Men också upplevt platser och människor i det mindre formatet och det uppskattas minst lika mycket. Den största händelsen är så klart att lilla Olivia kom till världen. 🙂 Jag ska inte summera året helt ännu…det är några dagar kvar till nyårsaftonen och till det nya året. Vårt nyårsfirande blir på ett annat sätt i år och om det ska jag berätta lite längre fram.

GOTT SLUT OCH ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!

Kram till er alla!

Gunilla

 

En önskan om en riktigt God Jul!

Hej alla bloggvänner!

Så är det julafton och maken och jag ska äta en liten julfrukost. Snart därefter kommer resten av familjemedlemmarna och det är en underbar känsla när de kommer – att vi alla är tillsammans. I fjol låg lilla Olivia i sin mammas mage…i år är hon med på riktigt och förgyller vår tillvaro extra mycket!

Huset är pyntat, granen är klädd och maten väntar på gästerna…jag tänker på alla dem som inte har det lika bra. Jag önskar i djupet av mitt hjärta att världen var mer rättvis och befriad från ondska.

Tacksamhet är var jag känner och med de orden vill jag önska er alla

EN RIKTIGT GOD JUL!

Var rädda om varandra!

Kram, Gunilla

I väntan på tomten!

 

Lite julinspiration med blommor och grönt!

Här är det fortsatt sjukstuga med min onda rygg! Långsamt bättre…

Idag tog jag mig en promenad till vår trädgårdshandel och köpte lite julblommor som echeveria, hyacinter och amaryllis. Måste sätta händerna i något som inte anstränger ryggen för mycket! Som tur är hade vi mossa, kottar, grenar hemma som vi har plockat tidigare på våra skogspromenader. Och ja – endast nedblåsta grenar och kottar!

Så nu fick naturen kom in och jag fyllde olika krukor och glasburkar med mossa och blommor. Diskbänken fick bli min arbetsbänk – bra arbetshöjd!

Vad kan man skapa utav det här….

Ett hjärta av halm som jag brukar klä in i grönmossa varje år…

blålila hyacinter…inte det som jag brukar köpa!

Mörkröda amaryllis och en rosa med vita strimmor…

Och så här blev det…

Väldigt enkelt…vilket är det som jag tycker om!

Vit  – och grönmossa på ett djupt fat och så hyacinter, kottar, kanel och små echeveria.

Glasburkar och skålar är toppen att spara och plantera i!

Mosshjärtat har sin plats ute vid entrén på symaskinsbordet. Inte så mycket julrött, men ska försöka hitta några små juläpplen eller paradisäpplen som får sätta lite färg. Fint till är också rödlök. Då är det bara att pytsa ut mina små julgrupper och förhoppningsvis blommar det länge!

Må gott!

Kram, Gunilla

 

 

 

 

 

 

Andra Advent!

Redan andra Advent…det går så fort fram till jul. Advent är en vacker tid med alla ljusen, blommorna, dofterna, förberedelserna och förhoppningsvis gemenskapen. Några  – eller det är nog ganska många som tycker det är hektisk tid med allt som ska hinnas med. Och det tycker jag är så synd, för det behöver inte vara så!

DSC_0005

Jag har lärt mig att sänka de egna kraven och upplever därför att jag hinner med. Vad finns för ”måsten” egentligen? Värre är det med andras förväntningar – vad jag tror att andra förväntar sig av mig? Det är inte alltid uttalat och det kan skapa oro och olust.

Igår var vi hos vår lilla solstråle som nu är tio månader. Hon skänker verkligen allt det som vi kan önska oss! Nu är hon trygg med att vara själv tillsammans med oss och hennes föräldrar kan få lite egentid, vilket de fick igår.

Idag försökte jag mig på en liten promenad – längtar ju så ut och njuta av allt vackert. På lite staplande steg blev det en promenad bland vackra hus och ett besök i en av mina favoritbutiker. Blommor, blommor och åter blommor!

Anemoner, rosor och amaryllis….och så mycket mer!

20161204_124700

20161204_124719

20161204_124319

Amaryllis som är julens drottning om ni frågar mig!

Visst är det en vacker tid med Advent – njut av den och prioritera det som du verkligen tycker är viktigt!

Må så gott!

Kram, Gunilla

 

 

Alla helgons dag

Alla helgons dag

Det finns oro och förtvivlan

Det finns förtröstan och hopp

Det finns glädje och harmoni

Det finns sorg och saknad

Det finns skam och skuld

Att älska är vackert

Att sakna likaså

I skam och skuld finns inget vackert

I skam och skuld finns inget meningsfullt

Förlåtelse är inget du ger eller får

Det är något som du bär inom dig

Ljuset finns i omtanken och i kärleken

Så vårda det liv du har fått

En kort tid på jorden.

 

Idag tänder vi ljus för de som inte längre finns hos oss

Men vi minns att de fanns en stund på jorden.

Kram, Gunilla

DSC_0011

DSC_0023

Midsommarhelgen!

Vilken fantastisk midsommarhelg det blev med sol, värme och gemenskap! Ja, i år blev vädret precis så som många av önskar och hoppas på. Midsommaraftonen började lite mulet och ett tag såg det ut som det skulle bli åskskurar. Men solen segrade och regnet höll sig borta och vi kunde duka upp ute på vår altan. Det är inte ofta som det går att sitta ute till efter midnatt. Alla ljuslyktor i trädgården tändes och vi njöt av den ljumna kvällen.

Alla foton med mobilkamera…

Till bords…20160625_093014Nu har det dukats upp med olika sorters sill, potatis, gräddfil, gräslök, gul och röd färsklök, tomater, rädisor, knäckebröd, Västerbottensost, nubbe och öl. Därefter jordgubbar, vispad grädde och vaniljglass…den danska currysillen blev en klar favorit, men på första plats MATJESSILLEN! 🙂

Det blev också grill…fast vi var fortfarande väldigt mätta! 🙂

Vacker bukett från våra vänner

Vacker bukett från våra vänner

Midsommarbukett av maken

Midsommarbukett av maken

Midsommardagen inbjöd till en cykeltur! Varifrån jag fick energin vet jag inte!? Jag somnade ju inte förrän 02.00 midsommarnatten och har varit krasslig hela veckan med en ny förkylning!

Kanske det var vetskapen av att jag har fått en ny bred och fjädrande sadel, samt nya däck! Turen blev lite längre än vad vi tänkt oss och det blev en av våra turer som vi har cyklat förut. Vi försöker undvika trafikerade vägar…men helt är svårt att undvika.

Nu startade vi hemifrån och det innebär att cykla på gamla riksvägen längs Landvettersjön. En dag som midsommardagen – då räknande vi inte med någon direkt trafik och det blev det inte heller. Vi var tämligen ensamma på riksvägen! 🙂

Via Bråta by och Mölnlyckes företagspark, Öjersjövägen, så svängde vi av mot Bertilssons stuga i Delsjöterrängen. Färden gick vidare mot Härrlanda tjärn, Vallhamra torg och vidare in i ett naturområde som mynnar ut på Landvettervägen/Partillevägen. För att på sista etappen cykla in på Gamla präsvägen mot Tahult och hem. Vid mål är sträckan ca: 3,5 mil! Det bästa med den här turen är att den nästan är bilfri och naturskön. Här och var stannar vi för en paus, fika och för fotografering. Det spelar ingen roll hur många gånger vi har cyklat sträckan – det finns alltid något nytt att upptäcka och turen går att ändra på lite här och där. Alla vägar går hemåt så småningom! 🙂

 

Inne i Delsjöområdet kan man hålla utkik efter de här skyltarna…det finns ett antal. Då kommer man nära vattnet…

20160625_122235

Om man har tur så är platsen ledig och där kan man sitta länge med sin matsäck och njuta av sjöutsikt och grönska…

20160625_114502

20160625_121759 (1)

20160625_114750

Havs – eller sjönära det spelar ingen roll! Älskar både grönska och kala klippor.

 

Mätta och belåtna trampade vi vidare förbi blomsterängar…

Vi kände oss väldigt nöjda och glada att ha cyklat 3,5 mil! 🙂

20160625_144714 (1)

En selfie vid Delsjöområdet. 🙂

Jag är mycket nöjd med min nya mobil – en Samsung Galaxy S7. Kameran tar mycket bra foton och redigeringsprogrammet är också bra. Många andra bra funktioner som jag håller på att lära mig. Min gamla mobil – en riktig trotjänare Sony Ericsson, var det egentligen inga fel på, mer än att den var omodern. Men fyra år…det händer  mycket på mobilfronten under den tiden! 🙂

Kram, Gunilla