En summering av februari!

Februari har verkligen bjudit på både regn, hagel, storm och några solskensdagar! Våren var långt kommen med alla tidiga vårblommor och så över en natt slog vintern till och för första gången i år, fick maken ta fram snöskyffeln. Efter några dagar blev det töväder och nu är det inte mycket kvar av snön.

Solskensdag- då passade jag bland annat på att besöka Trädgårdsföreningen i Göteborg tillsammans med en barndomsvän.

Fröhuset. Fönster på vid gavel. Ut med unken vinterluft och in med våren! 🙂
Dessa söta vintergäck som lyser ikapp med solen!

Fler soliga bilder…

Det är så här som jag trivs allra bäst! På tur nära havet eller kanske ännu hellre ute i Göteborgs vackra skärgård! Bilden är tagen ute vid Särö Nordanskog, en solig och underbar dag nu i slutet av februari. Maken och jag fick tips om den här slingan av goda vänner och jag ska skriva mer om den i ett separat inlägg.

Februari har som sagt bjudit på varierat väder. Tre stormar har vi klarat av och det har regnat rejält, vilket resulterade i enorma vattenflöden. Det forsade bokstavligen fram vatten överallt!

Så blev det vinter…

Idag när jag skriver är det Skottdagen, så februari fick i år en extra dag och blev därmed en dag längre som det blir när det är skottår. Det snöar och regnar om vartannat…

Videkissar – vårtecken!

En bild från dagens promenad får avsluta min ”hälsomånad” som blev varken bra eller dålig. Jag hoppas att mars månad bjuder oss på mer sol och vårvärme, så att kroppens energidepåer fylls på rejält! Den ”gröna vågen”, tar jag såklart med mig in i nästa månad. Nya recept ska letas fram och god mat ska sedan tillagas. Och så hoppas jag som sagt på många fler soliga dagar som lockar till långa, sköna promenader i vår vackra natur! Jag hoppas också på att solens energi gör att jag slipper stela leder och muskler.

Kram Gunilla

+5

Att ha gått i mål, januaridepp, eller pepp, samt ny kategori på bloggen!

Månadsbladet – januari

Januaridepp

Varje år i januari, så är min energi på bottennivå! Trött och låg motivation. Nästan ingen inspirationslust alls. Behöver mycket sömn. Sover, men känner mig ändå inte riktigt utvilad. Suget efter kolhydrater ökar, vilket jag vet beror på bristande dagsljus. Sug efter snabba och mindre nyttiga kolhydrater! November brukar passera hyfsat bra, då vi har flera födelsedagar i familjen. I december ser jag fram emot advent och alla ljus som lyser upp i mörkret. Så kommer jul – och nyårshelgen med gemenskap och festligheter. I januari – ja, då har jag liksom förbrukat det mesta av lusten och energin! Någon som känner igen sig?

Januaripepp

Här är det långt ifrån januaridepp! Här råder sol, ljus och värme!

Men idag, efter frukosten såg jag att dimman lättade, fick lite lust till att gå ut på min skogsrunda. Jag vet ju att motivation är inget som man väntar på. Den kommer genom att göra det som vi behöver och mår bra av. Och det är ju bland annat att röra på sig i dagsljuset! Det var faktiskt mycket ljusare idag och mina dystra tankar, blev mer positiva och med dem upplevde jag mer lust och energi.

Reflektioner och tankar om det nya året 2020

Jag brukar inte avge några nyårslöften, utan jag brukar reflektera över året som gått och fundera över vad som blev bra och vad som blev mindre bra! Det handlar som oftast om att visa tacksamhet över det som är. Att se det positiva som livet ger mig. Det handlar också om att rensa och sortera bort. Både i det inre som i det yttre. Att göra mer av det som jag mår bra utav och rensa bort sådant som dränerar mig på energi. I år går mina tankar också mycket kring att leva så ”klimatsmart” som jag förmår. Kanske något som jag kommer att dela med mig utav.

En för mig ny träningsform

I november började jag också en ny träningsform som kallas för Postural-träning eller Optimum-metoden. En individanpassad träningsform som går ut på att skapa och återfå balans i kroppen. Sjukgymnasten Markus Greus är den som tagit fram Optimum metoden. Min massageterapeut tipsade mig om metoden och hon är under utbildning. Vid mitt nästa besök som är om någon dag, ska vi återigen gå igenom kroppens rörelsemönster för att se vad som har blivit bättre eller bra. Därefter får jag ett nytt individuellt program att följa. Spännande! För övrigt har yogaträningen och rörelseträningen kommit igång igen efter juluppehållet. Vår zumbainstruktör gör ett uppehåll… få se hur jag själv gör.

Så långt har jag gått på ett år

Jag kom på att jag glömt att summera och berätta hur många steg jag gått per dag och hur många steg/kilometer det skulle bli på ett år. Så varje dag har jag noterat och summerat vecka för vecka och var månad för sig. Det var på nyårsdagen 2019 som jag bestämde mig för detta. Bara för att se hur mycket motion ”vardagspromenaderna” kunde ge. Från nyårsdagen till nyårsaftonen 2019, har jag gått: 1352,12!!! Alltså i runda tal 135 mil! Det tycker jag är FANTASTISKT! Det här är alla steg jag tagit utomhus, inne har jag inte räknat. Bilvägen mellan Göteborg och Överkalix är 1,344,22 km och fågelvägen är det 1,110,78 km. Så jag har kommit långt på ett års vandring genom Sverige! 🙂 Roligt och peppande! Eller hur?

Ny kategori på bloggen.

När jag gick där på min promenad, så fick jag också en tanke om att inför en ny kategori på min blogg. Problemet är att jag inte riktigt vet vad jag skall kalla den nya kategorin för. Ibland vill jag skriva lite av varje och för att det inte ska bli rörigt så får rubriken ange att inlägget handlar om olika saker. När jag arbetade som pedagog i förskola/skola/fritidshem/, skrev jag eller mina kollegor ett ”månadsbrev”, vilket var mycket uppskattat! Det innehöll, just lite av varje om det som ”var på gång” , samt en liten sammanfattning. Så länge får kategorin heta: ”Månadsbladet.”

Min bloggvän Eva med bloggen Seniorvinklat, har en kategori som hon kallar för ”På gång just nu”. Där ger Eva information och inspiration om lite olika saker. Trevligt att läsa! Kanske något att ta efter om jag får? 🙂

Om du vill ha fler besökare till din blogg.

Under 2019, fick jag flera nya besökare på bloggen! Det är så roligt att lära ”känna nya människor” och ta del av era tankar, idéer och erfarenheter. De flesta av mina bloggvänner är spridda över hela Sverige och det ger ju ”bloggandet en extra krydda!”

I sitt senaste inlägg tipsar även Eva om hur du kan få fler läsare till din blogg och det heter visst blogghubb. När man publicerar ett inlägg kommer det med i bloggflödet på blogghubb och vem som helst kan gå in och titta på ens inlägg. Bloggarna kategoriseras inte och behöver inte följa ett speciellt ämne. De bildas alltså inte en statisk bloggkrets, vilket lätt blir fallet när man skall hålla sig till ett visst tema. Här bloggar man på som vanligt, men kan lätt nås av nya besökare. De har även bra tips & guider för bloggare. Ska allt ta och kika närmare på det!

Tips om TV-program.

Brukar du se ”Husdrömmar? Det programmet går nu på SVT 1, måndagar kl. 20.00. I programmet vi följa med hur husdrömmar förverkligas med ”sågspån och spik, men även livsöden och känslor!” Gert Wingårdh och Anne Lundberg är programledare. I det första programmet som sändes nu i måndags, (6/1 2019) fick vi bland annat se Gert och Karin Wingårdhs nya husbygge Äggdal i Bohuslän. Senare under kvällen, fick jag ett stort antal besökare på min blogg! Då kom jag på att jag gjort flera inlägg om naturreservatet i Tofta och om torpet Äggdal som paret Wingårdhs har köpt. Vi har promenerat förbi där ett flertal gånger och undrat vad som har varit på gång! Roligt att se att paret har byggt nytt i gammal stil, men också bevarat flera gamla detaljer! Vill du läsa ett av mina inlägg så kan du göra det här.

Mandelmanns gård som sänd på TV 4, tisdagar kl. 20.00, är ett livsstilsprogram som jag varmt rekommenderar! De lever verkligen i harmoni med gården, naturen, djuren och med varandra! Underbart att följa arbetet på gården.

När livet vänder, startar idag onsdag, (8/1 2020) på SVT 2, kl. 20.00. Ett program som jag har tipsat om tidigare. Programmet som har sju avsnitt handlar om hur människor ibland behöver ändra riktning i livet. ”Det ofattbara händer och marken kring den trygga vardagen rycks undan. Det självklara är inte längre självklart”. Även om det ofta handlar om sorg och smärta, i de olika avsnitten, så inspirerar de medverkande till att ”våga möta sina svårigheter och förluster” och framför allt dela med sig av sina erfarenheter – hur du ”kommer vidare!”

Just nu i januariskogen! Vackert!

Det var lite av varje – hoppas du gillar det!

Kram Gunilla

+2