Fler tips på höstdukning!

Att jag tycker om hösten kan nog ingen ta miste på! Hittade bilder som jag inte har publicerat från i fjol, då vi hade vänner här på besök på en höstlunch. Då hade jag eklöv och kastanjer som dekoration på bordet, vilket jag tycker blev mycket fint!

Det är roligt att ha familj eller vänner på besök. Att planera för en god måltid och sedan göra det vackert för öga och gom. Det är ju så underbart tycker jag själv, att få sätta sig vid ett bord där värdparet har lagt sin omsorg i allt. Ifrån att planera maten, drycken, till att tillaga och duka! Men självfallet blir det inte alltid så – det viktigaste är ändå att träffas. Men om man har tid och lust – ja då!

Tycker allt som oftast att det blir som vackrast med dekorationer från naturen!

Kram Gunilla

(Visited 273 times, 1 visits today)
+1

15 svar på ”Fler tips på höstdukning!

 1. Vilka underbara dukningar du har bjudit på. Så himla vackert. Älskar de små löven du prytt servetterna med. Så enkelt. Så fint <3
  Kram

  0
 2. Det sistnämnda håller jag med om. Sedan blir det en slags respektfull kretsgång. Som en hyllning till naturens gång. Syftar på att löven får glänsa en sista gång. <3
  Helgkram Bobo

  0
  • Ja, låt hoppas att vi får njuta av höstlövens vackra färger några veckor till! Men jag ser utanför mitt fönster på björkarna hur glest det är i dem nu. Löven ligger på marken nu. Som vackrast var det nog i helgen som gick. Då lyste det som guld!
   Tack för hälsningen Bosse!
   Kram Nilla

   0
 3. Vackert! Jag är ingen pysselmänniska, men uppskattar när andra har gjort något vackert. Däremot försöker jag lägga mycket kärlek och energi i maten när jag bjuder till en trivsam kväll.

  Jag ska se om jag kan träna på det här med löv, inte i år, men nästa år. Eklöven tycker jag är vackra nu, oavsett om det sitter på träden eller ligger på marken.

  0
 4. En underbar dukning! Du har verkligen öga för att få ihop det på ett helt fantastiskt sätt! Såå vackert!
  Ha en fin fredag!
  Kram

  0
 5. Vilken otroligt vacker dukning! Du har verkligen blick för det estetiska och det kreativa. Visst är det fint att låta naturens eget material prägla dukningen.

  Kram och ha en härlig lördag!

  0
 6. Så vackra dukningar du bjuder på i dina inlägg. Man känner höstens närhet med alla vackra löv och andra naturinslag. Det finns så mycket vackert i naturen och att kvistar, stenar, nötter och annat får försköna hemmet är så smart. En extra bonus i heminredningen 🙂 Så vackert att samla olika saker i små collage och som sen byts ut efter årstiden. Helt i min smak. Spännande se vad som händer med mina konserverade löv och vart de hamnar.

  Ha en fin söndag och varma kramar 🙂

  0
  • Tack så mycket Gunilla! Ja, jag kan tänka mig att du gillar naturmaterial lika mycket som jag! Du får gärna berätta hur det blev med dina löv! Blir det inte bra första gången, så kanske det blir bara nästa gång! 🙂
   Kramar Gunilla

   0
  • Tack så mycket Betty! Visst är det mysigt att sitta länge vid ett vackert dukat bord och njuta av sådan mat som hör hösten till! Som idag då jag lagade säsongens första köttgryta!
   Kram Gunilla

   0
 7. Underbar dukning, där skulle man gärna vara gäst! Jag håller med vad gäller hösten, den är vacker med all sin färgprakt.

  Må gott och ha en fortsatt fin vecka!
  Kram Christina

  0
  • Tack så mycket Christina! Ja, det bästa med hösten är färgerna – det får mitt hjärta att så fortare! Men det finns så mycket annat förstås som är bra. Myset inomhus med alla ljus, läsa böcker, se bra filmer och serier, att ströva i skogen och plocka svamp, (vilket jag sällan gör! :)) tillaga goda höstgrytor, Plocka mossa… Åh hösten är fin! 🙂
   Snart blir det en till höstdukning – ska bli så kul! 🙂
   Kram Gunilla

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.