Gör små buketter av pelargonior och gröna blad!

Det är så roligt att se att alla våra övervintrade pelargonior har klarat sig! Nu har de växt till sig och jag kan unna mig att ta in några och göra små buketter. Tycker det är så fint att bara ha några få i små vaser. Till pelargoniorna använder jag kvistar av rosmarin, murgröna och blad av funkia! Små nejlikor får också vara med! 🙂

Visst blir det fint!? Antingen ställa några på en bricka eller portionera ut dem här och var! Ett miljövänligt tips – att plocka in blommor från trädgården! 🙂

Kram Gunilla

(Visited 83 times, 1 visits today)
0

18 svar på ”Gör små buketter av pelargonior och gröna blad!

 1. Vilka ljuvliga små sommarbuketter och vilka inspirerande bilder. Tänk att det så pass enkla kan bli så vackert men visst, det gäller att komma på idén och att ha öga för kompositionen.

  Kram och ha en härlig kväll!

  0
 2. Härligt att pelargonerna klarade övervintringen och växt sig stora och fina nu. Vackra små buketter … så fina i sin enkelhet!
  Jag plockar blommor flera gånger i veckan den här tiden, men nästan bara ”vilda” blommor från dikeskanten …
  Ha det gott!
  Kram

  0
  • Ja, vilda blommor är så mysigt att plocka ihop. Det blev några buketter runt midsommar. Nu när det finns så mycket blommor på mina pelargonior,så är det roligt att ta in några och göra små stilleben inne!
   Kram Gunilla

   0
 3. Ja visst är det kul att ta in lite blommor. Antingen från trädgården eller skogen. Man ser de på ett annat sätt i vas.
  Kram Annika

  0
  • Ja, det är så fint och miljövänligt att ta in det som är gratis! Vill alltid ha färska blommor inne och nu på sommaren är det ju lite enklare. Det behöver ju inte vara så stora buketter för att bli fint!
   Kram Gunilla

   0
 4. Pelargonior är utmärkta snittblommor. Härom året hade jag så gott om mårbackapelargonior och de blommade helt otroligt. Jag gjorde stora buketter och hade satt på Åkes grav. I år är de på gång, men jag tror inte att de blir så stora den här sommaren.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  0
 5. Å, vad fint! Och tack för inspiration, vi har massor av rosmarin och någon liten pelargon som nog klarar sig utan en kvist. Ska plocka in en fin bukett till sovrummet 🙂

  Må väl och ha det gott <3
  Christina

  0
 6. Åhhhh vad fint det blir med bara några små blommor i vackra glasvaser. Hade så till en lunch med vänner och helt plötsligt så tittade vi och såg detaljer på var och en av de små blommorna. -Det lilla i det stora och det stora i det lilla.

  0
 7. Bra tips och så vackert. ”I det enkla bor det vackra” som Ernst brukar säga. Jag plockar ofta med mig blommor och strån när jag gör mina skogsvandringar. Tar med mig lite av skogsmagin hem. Önskar ibland att jag hade haft en trädgård med allsköns vackra blommor men det går ju lika bra med vilda blommor.

  Mina pelargoner har också klarat vintern och är så fina nu. De står där som små mirakler.

  Önskar dig en fortsatt skön helg. Kram 🦋

  0
 8. Så vackra buketter du gör och så fina bilder. Jag gillar sånt som är enkelt och som man lätt kan göra utan att det kostar så mycket. Alla blommor är vackra och unika men de vilda är mina favoriter.
  Ha det så gott! Kram Eva 🌸

  0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.