Tidiga vårkänslor och nya tag!

En av helgdagarna promenerade vi en lång promenad i området runt Majorna i Göteborg. Då och då tittade solen fram och genast kändes det lite vårligt. Inne i Göteborg var all snö borta. Inte konstigt då det och regnet och varit plusgraderna under flera dagar. När snön är borta – ja då längtar jag efter våren. Fast det är ändå lite för tidigt – det är ju ändå bara februari. Att ljuset är tillbaka märks allt tydligare och det gör skillnad för vintertrötta människor!

Vid hamninloppet, vid Älvsborgsbron syntes det tydligt både på ”lördagsflanörer” och på alla fåglarna där att det var något vårligt i luften. Måsarna skriade och duvorna kuttrade.

För några få veckor sedan var här fullt med snö, men nu ett minne blott!

Den här sträckan mellan Klippans båtförening, förbi Röda sten och bort mot Nya Varvet, har vi promenerat och cyklat hur många gånger som helst. För den som vill är det härligt att cykla ända ut till Saltholmen. Därifrån går skärgårdsbåtarna ut till den södra delen.

Tycker om ”rostiga föremål”, därför fick det vara med på den här bilden och husbåtarna. i bakgrunden ser du den stora bockkranen på Hisingen vid Eriksbergs forna båtvarv.

Några videkissar längs promenaden gav hopp om vår och om att ”ta nya tag” och så sakteliga börja träna som vanligt igen. Får pröva och hoppas på att kroppen känner sig redo för lite mer än promenaderna. Inget fel i det, men längtar efter zumba och yoga.

(Visited 70 times, 1 visits today)
0

10 svar på ”Tidiga vårkänslor och nya tag!

 1. Ja det är så skönt att ljuset börjar komma tillbaka. Det ger energi! Men jag tycker det är lite synd att snön töade bort i helgen även hos oss. Hoppas det kommer lite mer en liten omstart till sportlovslediga barn. Det är ju inte vår riktigt än. Men bra att all is försvann från trottoarer och gator så kan snön börja om på nytt. Har flera kompisar som faktiskt trillat och gjort sig rejält illa denna vinter. Fort gjort.
  Jag köpte skor med broddar förra året. De har kommit till användning.
  Kram Annika

  0
  • Ja, jag gillar ju också snö, när den får ligga och temperaturen håller sig på minussidan. Då är det ljust och vackert! Så var det ett par veckor, sedan slog det om och det blev slaskigt och halt! Avskyr verkligen när det blir ishalka och moddigt. Har också tänkt att köpa skor/kängor med broddar, men har inte kommit iväg på grund av min onda rygg och nu är det barmark. Ja, synd för alla barn att snön försvann – alla har ju inte möjlighet att åka på skidsemester!
   Må gott!
   Kram Gunilla

   0
 2. Härligt nu när ljuset återvänt och våren snart är här … fina bilder från er promenad! Göteborg är en av mina favoritstäder, men nu är det länge sen vi var där …
  Liksom du gillar jag att fota rostiga prylar 🙂
  Ha en fin dag – hoppas solen skiner lika fint hos dig som hos mig idag. 🙂

  0
 3. Såå trevligt att läsa om dina ”bravader”! Hoppas du känner dig bättre i ryggen! Om ni går i Sannegården så slå en pling!!
  Kram?

  0
  • Så roligt att du kikade in här och även ditt sms gjorde mig glad!:) Ja, det är bättre i ryggen… men inte helt bra. Har i a f kunnat träna lite igen. Vi gick ganska nyligen i era kvarter… tisdags? Men ni jobbade väl? I morgon kommer vår prinsessa, stannar nog ett par dagar 🙂 Vi hörs Attepi!

   Kram Nilla

   0
 4. Promenader med reflektioner får en att förundras över att det finns en charm i det mesta. Nu kan det se lite grått ut när vi är mitt emellan snö och vår, men det har sin charm… Ha en fin vecka med många givande promenader.

  Kram Christina

  0
  • Ja, mitt år har inte börjat så bra ur hälsosynpunkt, men det kunde så klart ha varit värre! Ryggen är mycket bättre, men inte bra. Hann träna ett par gånger, sedan fick jag MAGSJUKA! Något som jag aldrig brukar drabbas av! Men det går ju över, så…. Annars är det bra! 🙂
   Längtar ut, längtar efter vår, längtar efter allt som är friskt och sunt!
   Tack för hälsningen!
   Kram Gunilla

   0
 5. Rostiga prylar sätter igång fantasin.
  Ljuvligt att ljuset är på väg tillbaka.
  Det är något visst med de första vårtecknen. Sedan tillhör det spelreglerna att bakslag kan förekomma längs med den slingrande vägen mot våren.
  Tack för ett tänkvärt västkustinlägg.
  Kram Bobo

  0
  • Usch, något bakslag vill vi inte ha! Men de flesta år brukar jag räkna till tre snöfall, innan det blir vår på riktigt! Ja, så har det faktiskt varit. Ska bli spännande att se hur det blir i år, nu när snön är borta.
   Vet inte vad det är med rostiga föremål, men ofta handlar det om gamla föremål med historia som sätter fart på fantasin. Precis som du skriver Bosse!
   Mitt år kunde ha börjat bättre… ryggont i flera veckor, nu magsjuka också! 🙁 Jag som aldrig är magsjuk! Nu får det vara nog!
   Jag blir som alltid glad för din kommentar! 🙂
   Kram Nilla

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.