Vardag eller var dag?

Nu har vi kommit en bit in i januari 2019 och för de flesta är vardagen tillbaka! Vilket innebär att vara tillbaka i arbete om man är arbetsför, eller kanske det är studier som gäller. Barnen går till sin förskola, eller skola och fritids. De flesta har därmed börjat arbeta efter många dagars ledighet i samband med julhelgerna. Eller kanske du tillhör dem som har arbetat som vanligt under den perioden, med liten eller ingen ledighet alls. Hur som helst så finns det en vardag för alla. Hur ser du på det där med ”vardagen?” Är det för det mesta dagar som är fyllda med ”måsten”, både i arbetet och privat? Är vardagen en transportsträcka fram till ledig dag och/eller helg? Och i förlängningen fram till en efterlängtad semester?

Nu har jag privilegiet att vara ledig varje dag! Som pensionär kan jag styra det mesta av min tid. Jag njuter av det! Mitt liv innehåller för det mesta precis det jag önskar och behöver. Det är inget storslaget. Det är mitt liv utifrån de förutsättningar som jag har. Men det har inte alltid varit så. Tro mig jag vet! För ett antal år sedan bestämde jag mig för att inte bara låta livet passera. Att låta var dag passera utan att känna att livet har ett innehåll. Varje dag kan inte bli en ”festdag.” Men den behöver heller inte vara grå, trist och innehållsfattig! Det finns väl alltid något att vara tacksam över.

I detta nu, ligger jag i sängen och pausar datorn en stund och blickar ut över en nästintill molnfri himmel. 🙂 Sedan går tankarna och jag fortsätter att skriva…

Veckan har varit jobbig och är så fortfarande på grund av ryggsmärtor. Men ändå känner jag någon slags förnöjsamhet över det faktumet att jag är på bättringsvägen, att solen skiner idag (det gör den förvisso alltid) och att jag har några bra böcker att läsa.

Tänk vilken skillnad en särskrivning kan göra och därmed betydelsen. Vardag eller var dag! Att njuta så gott det går av var dag, oavsett vardag eller helg. Det är att ta kommandot över sitt liv! Det är att vara regissören i sitt liv!

Nyfiken på livet!


Nyfiken på livet därutanför… var dag! 🙂

Har under några dagar fått låna två underbara katter, ragdolls, medan husse och matte var upptagna med annat! 🙂

Må gott vänner!

Kram Gunilla

(Visited 46 times, 1 visits today)
0

10 svar på ”Vardag eller var dag?

 1. Varje dag ska vara en bra dag oavsett om det är vardag eller helg. Det låter hemskt att låta vardagarna bara bli en transportsträcka till helg eller semester. För många människor är det säkert så. Tänk vad mycket man missar i livet då….
  Vilka underbart söta katter ni har hand om!
  Kram från Kerstin

  0
  • Ja, tyvärr är det så för många att det är först när det händer något allvarligt som man uppskattar vardagen! Många beskriver det där ”ekorrhjulet”, att det bara handlar om att arbeta, äta, lämna och hämta barn, och sedan hem och sova! Det låter hemskt i mina öron! Desto bättre, tycker jag mig skönja att det är många som vill och faktiskt ändrar livsstil. Jag märkte det särskilt min sista tid på jobbet, i diskussioner med föräldrar.
   Önskar dig en trevlig helg!
   Kram Gunilla

   0
 2. Vardag är ett spännande ord, varje dag ingår i vår vardag och det vill vi såklart ha kontroll över, samtidigt som det finns hundratals av faktorer att ta hänsyn till. Personligen så tycker jag att var dag i vardagen ofta är en smula komplicerad…

  Krya på dig!
  Må varje dag bli till en underbar vardag <3

  Kram Christina

  0
  • Jag tro att jag förstår vad du menar Christina och visst kan vissa dagar, ibland flera dagar i vår vardag var komplicerade och svåra att hantera. Ibland händer saker som är utanför vår kontroll. Som jag skrev… alla dagar kan inte bli till en fest eller så värst lustfyllda. Men likväl finns det för mig ändå något som jag uppskattar – något vardagligt som gör att jag ändå kan känna mig trygg var dag… ännu så länge. Jag älskar kontraster… att uppleva andra saker och ting, lära mig nya saker, resa och se andra miljöer. Men jag älskar också att vara hemma och att ”se det stora i det lilla!”
   Kram Gunilla

   0
 3. På väggen har jag citat av farbror Melker. Denna dagen ett liv. Gillar det synsättet. Jag tycker om vardagar. Tror det är en fråga om inställning. Upp till en själv att välja varje dag. Vardagar är fler än helger och semester. Nu när vi varit på lång semester som gav perspektiv är det inte det storslagna jag uppskattar hemma utan det vardagliga. Typ knäckebröd eller blåbär på havregrynsgröten eller det som vi tar för självklart
  utmärkt vatten i kranen. Lyckan i det lilla. Tror jag lärt det av mamma och det är jag glad för. Just idag har det varit skönt att få stöka här hemma komma iordning efter jul och resa. Köpa ett knippe tulpaner att njuta av. Nystart på vardagen.
  Krya på ryggen!
  Kram Annika

  0
  • Hej Annika och välkomna hem! Jag förstår via Instagram att du/ni har haft en fantastisk resa! Får kika in på din blogg… Du sätter verkligen fingret på det vad jag avser med mitt inlägg. Kontrasterna – det storslagna som ni upplevt under resan och njutit av, men också att komma hem till vardagen och uppskatta det som erbjuds var dag. Tack! Gillar skarpt farbror Melkers citat: ”Denna dag ett liv.” Så fint.
   Kram Gunilla

   0
   • Tack Gunilla! Skönt att vara hemma igen även om jag faktiskt inte längtat hem fast vi var borta så länge. Men man ställer ju in sig på tiden och det var ett digert program under resan och väldigt trevligt. Ja hade önskat visa lite bilder på bloggen och även göra något mer ned de. Men tekniken krånglar. En del saker var enklare förut. Hoppas på att få hjälp innan jag helt tappar greppet om alla bilder. Lyxproblem men retligt.
    Kram och ha en fin vecka!
    Annika

    0
    • Lyxproblem kan vara nog så jobbiga! Hoppas det löser sig… för det gör det ju! 🙂
     Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge sägs det också! (Att vi med tiden få se fina bilder!)
     Kram Gunilla

     0
 4. ”Tänk vilken skillnad en särskrivning kan göra och därmed betydelsen. Vardag eller var dag! Att njuta så gott det går av var dag, oavsett vardag eller helg. Det är att ta kommandot över sitt liv! Det är att vara regissören i sitt liv!”
  Läste dessa meningar två gånger. Gillar dem skarpt. 🙂 Jag har som en röd tråd genom livet försökt göra varje dag som unik. Det är mitt mål. Ibland lyckas jag inte av olika orsaker. Oftast är det min kropp som har andra åsikter.
  Det har gått fem dagar sedan du la in detta. Hoppas det är fem dagar åt rätt håll för din trilskande rygg.
  Jag är ingen kattmänniska, men en den rasen har jag velat ha i 2-3 år sedan en av S grabbar på skolan hade fått en och jag fick se foton/filmer. Lite mer åt hundhållet. Mer sällskaplig än de flesta andra raser och inte bara på deras villkor.
  Bättringskramar från ön i öster

  0
  • Ibland är det svårt att ta kommandot över sitt liv, liksom det är att vara regissören i sitt liv. Med tanke på mina förfärliga ryggproblem just nu, så kan jag lugnt påstå att det inte är så lätt att ta kommandot! Men jag gör vad jag kan med övningar och smärtlindring och läser en del, går, och lägger mig igen! Faktum är att jag tycker att jag finner mig i situationen och det med den vetskapen att mitt onda inte är för evigt! Det går över…
   De två kissekatterna Sture och Gibson, är av rasen ragdolls och det är två ganska stora katter. Lugna, tillgivna och så mjuka och goa. 🙂
   Kram Nilla

   0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.