Stavgång – ett utmärkt sätt att nå uppsatta mål!

Nu har jag verkligen kommit igång med min utomhusträning efter en lång, kall och snöig vinter. Vintern har satt sina spår i form av några extra kilon och dem vill jag inte behålla! Mitt mål är att med hjälp av stavgång varje dag få bort de där extra kilona, samtidigt som jag tänker lite extra på vad jag stoppar i mig. Jag har svårt för att följa dieter och särskilt om det innebär att väga maten eller räkna kalorier. Mitt bästa sätt att nå och behålla en hälsosam vikt är att motionera och minska på intaget av snabba kolhydrater. Då håller sig extrakilona borta tills vi kommer in i slutet på januari…. då faller jag där någonstans i vintermörkret”! Jag är ständigt trött, har ont i lederna och är ständigt sugen. Nu hoppas jag att jag en gång för alla att jag inte ska hamna där igen den kommande vintern. Mina förutsättningar inför kommande vintern är klart bättre, då jag inte behöver tänka på att också klara av att arbeta! Skulle jag falla igen, så vet jag att motivationen och energin kommer tillbaka och med hjälp av motionen så är jag tillbaka på banan igen!

Jag njuter verkligen av att gå stavgång. Precis som när man promenerar eller cyklar så är det så mycket som man ser och upplever under tiden. Det är så enkelt. Bara på med kläder efter väder, stabila walkingskor och så stavarna förstås! Du kan gå var du vill. I staden, i skog och mark eller kanske vid havet. Jag tycker om att variera – det är lite efter sinnesstämningen. Ibland behöver jag tystnaden, ibland lite mer puls utifrån! Idag kände jag inte för att gå här hemma. Medan maken uträttade några ärenden passade jag på att gå en härlig runda som går både genom stadens utkant och genom skog och mark.

Det här är en runda som tar ca: två timmar. Man kan säga att jag förenar nytta med nöje genom att ge mig tid till att också stanna till när jag vill! Det finns så mycket att se och njuta av. Som all de gamla husen som ligger här i Örgryte…

Alltså jag fullkomligt älskar gamla hus med inbyggda glasverandor. Men jag förstår också att det är mycket jobb och kostsamt att hålla fasaderna i bra skick! Här har färgen börjat flagna, så det här huset behöver lite omvårdnad även om det charmigt precis som det är!

I närheten på väg tillbaka mot utgångspunkten kommer jag så till ek – och lövskog.

Det är så vackert med lövskog och bokträden är nog de vackraste tätt följt av björk!

I närheten av Stora Torp, ser man ofta hästar ute i hagarna. Här är så vackert också i terrängen med det gamla boningshuset och mangårdsbyggnaderna.

När det finns mycket att titta på, så tänker jag inte så mycket på hur långt jag går. Men det blev ca: nio kilometer. 🙂

Att gå stavgång, promenad eller cykla sägs vara den skonsammaste träningsformen.  Simning är också skonsamt. Simning i bassäng är jag inte så förtjust i, men i öppet vatten. De andra träningsformerna njuter jag av då de förutom motion också är meditativa. Därmed är det också ett sätt att gå ned i varv för den som behöver det. Yoga som jag ska avsluta dagen med är också ett bra sätt att stärka kropp och själ. En toppendag helt enkelt!

Kram Gunilla

 

 

 

 

(Visited 15 times, 1 visits today)

4 reaktion på “Stavgång – ett utmärkt sätt att nå uppsatta mål!

 1. Ja det är skönt att komma igång efter vintern! Jag har gått långpromenad före jobbet den här veckan utom i måndags för då hällregnade det. Pumpat däcken i cykeln och cyklat flera mil på bara några dagar. Till och från jobbet och lite till. Så skönt i vårsolen! Behöver också tappa några kilon så har lagt om kosten lite. Mera frukt och grönt. Många olika soppor i vinter. Det känns bra och inte så svårt.
  Kram Annika

  • Härligt Annika – du är på G som man säger! Våren ger oss energi till att vilja röra oss mer. Soppor – ja det är gott! Vi brukar ha en soppdag i veckan, smakar så bra och värmer när det är kallt. Men nu när det är vår – då är det lättare mat som smakar. 🙂
   Trevlig helg!
   Kram Gunilla

 2. Nu fick jag lite dåligt samvete. Jag är inte igång som jag skulle önska. Har inte haft lust att ta fram cykeln och promenerar inte så mycket som jag skulle vilja …
  Suck, detta år har varit oerhört trögstartat vad det gäller att tänka på kost och motion 🙁
  Ja ja … det kommer kanske … hoppas jag. Ska se över cykeln i helgen och kanske att jag kan komma igång till nästa vecka. Har tänkt försöka ta en provtur på söndag, om inget kommer emellan.
  Men du fick mig att bli sugen på stavgång. Det kanske vore något att ta tag i …
  Önskar dig en fin fredag och helg!
  Kramis

  • Du ska se att lusten och motivation kommer med våren! Jag har ju all tid i världen att tänka på motion och hälsa i sin helhet. Stavgång är toppen! Verkligen en lätt och allsidig träningsform. Men cykla är också bra, man kommer ju långt om man vill! 🙂
   Lycka till och trevlig helg!
   Kramis Nilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *