Tiden går fort när man är med sitt barnbarn!

I helgen var hon här vår solstråle Olivia! Hon kom på fredag morgon och åkte hem söndag eftermiddag. Tiden går verkligen fortare när vi är tillsammans med henne! Det är intensivt och roligt! 🙂 Så vilken tur att jag hann att kurera mig något innan hon kom. Det går ju inte att ha ont i ryggen!

Den här helgen skulle Olivas föräldrar ha en liten minisemester i underbara Bohuslän och ”bara få ha liten egen partid!” Så som alla småbarnsföräldrar behöver emellanåt. Det är så mysigt när hon kommer – först lite blyg och avvaktande. Sedan vill hon visa vad hon har med sig och därefter gå på upptäcktsfärd i vårt hus. Är allt sig likt? Nåväl, den här gången var det ju förändringar i övervåningen, men inget som störde Olivia. Hon var nöjd med att hennes säng skulle stå på sin vanliga plats.

För varje gång vi träffas har hon lärt sig nya ord och jag förundras över hur snabbt hennes utveckling går. Vi har sparat lite leksaker från det att våra killar var små och hon finner snabbt sina favoritsaker bland böcker, pussel, duplo, dockor, möbler och annat smått och gott. Att lyssna på sagor och berättelser är verkligen en favoritsyssla! Så att gå till vårt fina kulturhus är ju toppen, men det blev inte så mycket sagoläsning där. Det finns annat kul att göra! Som att klättra, hoppa och gömma sig!

Att klättra längst upp och sitta där och prata med ”faffa” är roligt!

Många och olika ”spörsmål” behandlas! 🙂

Som att det var tur att bibblans nalle och vovve fanns där. Vi hittade dem undan gömda i ett skåp!

Bra uppsikt här uppifrån – kul att se vad de andra barnen gör…

Och ibland blir man lite försjunken i sina tankar och funderingar…

”Det där ser ju spännande ut! Ska jag kanske klättra ned igen?”

”Nej, jag sitter nog här en liten stund till!” Lite kul var det ju också att det fanns en bok om ”faffa Roger!” 🙂

Skönt att vara inne och leka på bibblan en stund, men även om vinden var kall, så lockade det underbara solskenet oss till en promenad ned till de hungriga änderna. Vanligtvis är de så skygga, men nu kom de flygandes och åt våra brödsmulor för glatta livet. De vågade till och med ta en mumsbit ur handen!

Inte den bästa bilden i det starka solljuset…

Änderna var hur modiga som helst, men så fort maken försökte fota, så flög de flesta iväg tillbaka till ån! Men hursomhelst tyckte Olivia att det var spännande att mata änderna och här hemma matade vi vårt kära koltrastpar med solrosfrön! Mellan alla aktiviteter, så är det ju lite vila för Olivia och hur skönt är det inte att få sova ute i vagnen samtidigt som farmor och farfar får lite återhämtning under promenaden! 🙂

Snart är det påsk och då syns vi igen!

Kram Gunilla

 

 

 

 

 

 

(Visited 28 times, 1 visits today)

2 reaktion på “Tiden går fort när man är med sitt barnbarn!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *