Min juldukning!

Just nu känns allt lite overkligt! Igår när jag gick hem efter arbetsdagen, så insåg jag att nästa gång jag går tillbaka till Öppna förskolan och Familjecentralen, så är det antingen som gäst eller som vikarie! Vilken konstig känsla! Idag fick jag frukost på sängen av min käre make – min första frukost som pensionär! 🙂 Fast även om jag nu är julledig, så varar min anställning året ut!

Hela december har varit intensiv med allt firande av olika slag och jag känner att jag har fått ett fint och minnesrikt avslut. I veckan var några av mina närmaste kollegor här på julmiddag och tillsammans med vår chef hade vi en fantastiskt rolig kväll tillsammans. Så många fina kollegor och vänner jag har!

Jag tycker om att ha gäster och att få dem att känna sig välkomna! Nu i juletid är det inte så svårt att få till en ombonad och trivsam känsla med tanke på alla ljus och blommor! Så jag la mycket kärlek i val av mat, dryck och dukning! Och allt blev bra och uppskattat! Jag ville få till en lite rustik och nedtonad känsla. Är ju som bekant inte så förtjust i tomterött!

Ni får hålla tillgodo med mobilbilder, för min systemkamera var inte laddad!

Så här blev det…

Linneduk som passar bra till den nya tapeten, gröna kvistar, lärkkottar, några få små juläpplen och mörkröda rosor. Använde också tygservetter som jag band ett grovt snöre om och stack i en grön kvist.

Måste säga att jag som i vanliga fall inte är så förtjust i röda rosor, nu tyckte jag det blev mycket vackert och effektfullt ihop mot allt det gröna!

Måste också säga att både maken och jag älskar vår nya tavla som är en bricka! Vi har letat och letat efter en målning i den stilen, men inte hittat vad vi sökte. Men så en dag i början på december när vi var på stadspromenad, så gick vi in till Artilleriet och så stod dyrgripen där! Brickan är inte av plåt, utan är av samma typ som vårt nya köksgolv. Hursomhelst heter flickan på bilden Ida och vi bara älskar henne! Den går att fästa på väggen, men ännu å länge har vi inte bestämt oss för det….

Och när ljuslampetterna är tända på väggen…

Njuter av tavlan vid varje måltid!

Kram, Gunilla

 

 

 

(Visited 24 times, 1 visits today)

2 reaktion på “Min juldukning!

 1. Vacker tavla, stilren och hemtrevlig dukning! Jag skulle definitivt känna mig välkommen om jag var gäst hos någon som dukat så fint.
  Jag läser dock med förvåning att du inte gillar röda rosor i vanliga fall, och jag som älskar röda rosor blir självklart förvånad och tänker – Hur kan man inte tycka om röda rosor? Men sen skriver du att du tyckte om dem ändå och då kan jag inte låta bli att le.
  Önskar dig och din kära make en riktigt god och fin julhelg! Gulligt av honom att servera dig frukost 🙂

  Kram Christina

  • Tack Christina! Tycka om och tycka om! Nej jag är inte så förtjust i röda rosor om de är i en stor bukett! Älskar rosor ute i en trädgård, men inte enbart rosor i en bukett i en vas. Men att blanda rosor med andra blommor i samma ton och tillföra mycket grönt är fint tycker jag! Och som jag gjort, använda små vaser och göra många små stilleben.
   Önskar dig en skön julhelg!
   Många kramar
   Gunilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.