Nedräkningen har definitivt börjat!

Nedräkningen har definitivt börjat!

Sedan jag kom hem från Sicilien början på november, så har tiden gått med rasande fart! Men snart är det jul och med den kommer julmys med familjen och en lång, mycket lång ledighet!

Vid nyår åker vi och några goda vänner iväg på en kortare resa och när vi kommer tillbaka, så ska jag inte återgå till mitt arbete!

Tidigt i våras fattade jag mitt beslut att efter ett långt och innehållsrikt arbetsliv – hela 48 år, lämna det livet och efter nyåret påbörja mitt nya liv. Mitt liv som pensionär! 🙂 Nu är jag inte pensionär i ordets rätta betydelse, men arbetsbefriad är jag! Beslutet har fått mogna fram och det känns helt rätt! Känslorna är av blandad kompott och det är med både glädje och vemod som jag lämnar mitt yrkesliv. Glädje för att jag i mitt arbete har utvecklats som människa och jag tänker på alla fantastiska människor som jag har träffat och lära känna under alla dessa år. Föräldrar, barn och kollegor! Vemod för att jag inte längre är en del av allt detta fantastiska och när jag inser att jag inte ska återgå till mitt arbete efter nyår, så kommer sannolikt ett stor tomhet att infinna sig.

Många har frågat mig vad jag nu ska ägna mig åt – vad jag ska fylla mina dagar med? Ni som har följt mig här på bloggen under en tid vet vad som intresserar mig och att skriva och fotografera kommer jag allt att fortsätta med på ett eller annat sätt! Mitt hälsointresse finns där och kommer till uttryck på olika sätt. Jag är inte det minsta orolig över att inte kunna fylla mina lediga dagar med meningsfullt innehåll. Det kommer att komma av sig självt! Och det handlar definitivt inte bara om att fylla dagarna med ”göranden”, utan också om att söka om stillhet och att vara närvarande i stunden.

Jag har fått en fantastisk avtackning ifrån kollegor och chef. Även ifrån föräldrar och deras barn. Hela hemmet är fyllt av underbara blommor och presenter och nu väntar några få arbetsdagar i nästa vecka och sedan kan jag andas ut och luta mig tillbaka!

Ett gammalt foto, men känslan som jag hade då är densamma idag! 🙂

Inom mig finns alla fina minnen kvar…

Kram, Gunilla

(Visited 36 times, 1 visits today)

7 reaktion på “Nedräkningen har definitivt börjat!

 1. Grattis! Det blir säkert konstigt men övertygad om att det också blir jättebra!
  Livet är kort! Jag tror inte det är något förhastat beslut.
  Du kommer fylla dagarna med mycket! Njut!
  Kram och God Jul på Dig och ett fantastiskt 2018!
  Annika

  • Tack Snälla du! 🙂 Det känns lite konstigt när jag tänker att jag inte ska gå till arbetet efter nyår! Som jag brukar göra. Det är väl då som det efter ett tag också kommer att kännas mycket skönt! Helt enkelt underbart!
   God Jul och Gott Nytt År till dig också!
   Många kramar
   Gunilla

 2. Men himmel, så spännande! GRATTIS 😀
  Jag antar att det var det här som var din hemlighet, och den är ju verkligen fantastisk.
  Nej, jag tror inte att du kommer att ha problem med sysselsättning. Det kommer säkert att infinna sig stunder då du kommer att sakna vissa saker från arbetet, och en anpassningsperiod till det nya blir det säkert också. Men i det stora hela tror jag att du kommer att njuta av ditt beslut. Det kommer att bli toppen och jag avundas dig lite … 😉
  Tyvärr är jag så ”ung” att jag kommer att få känna av dem nya reglerna för pensionsavgång 🙁 …. Med andra ord kommer jag att få vänta ett tag till innan jag FÅR börja fundera i samma banor.

  • Tack Lollo! Helt rätt – det var det här som var min hemlighet! Jag bestämde mig i våras, efter att ha varit och pratat med en rådgivare på lönekontoret. Tanken var att arbeta fram till nästa sommar, men nej!Det känns helt rätt och jag kommer att vikariera då det behövs och då kanske det känns roligt!
   Tack för kramen… värmer gott!
   Nilla

 3. Stort grattis! Förstår att det varit ett svårt beslut, men samtidigt befriande att ta kontrollen över sin egen tid. Ser fram emot att följa din resa här på bloggen.

  Önskar dig en underbar julhelg!
  Kram Christina

  • Tack Christina! Ja, svårt beslut, men det känns helt rätt! Ja jag hoppas att lusten till att skriva ska infinna sig igen…det kommer väl med tiden för det har jag ju mycket av framöver! 🙂
   God jul!
   Kram kram
   Gunilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.