Att ta vara på stunderna!

Under helgen som passerade fick jag en sådan stark längtan att åka ned till Varberg och cykla vår härlig runda mellan Apelviken och Gamla Köpstad. En sträcka som bitvis går alldeles intill havet och på nästintill bilfria vägar. Vi hade sannerligen tur med vädret denna söndag och som kanske bjöd på den sista sensommardagen. Visserligen lite blåsigt, men inga kalla vindar!

Som vanligt hade vi matsäcken med och som vanligt letade vi upp ett ostört läge alldeles intill vattnet och njöt av vyerna! 🙂 Medan vi satt där så pratade maken och jag om hur många olika platser som vi har och som vi ofta återvänder till. Det är inte alltid som det går – att ta vara på stunderna. Men visst finns de där och bara väntar på att förgylla vår tillvaro. Hösten har varit och är fortfarande hektisk för min del. Men jag försöker fånga varje ögonblick av ledig tid och göra det som jag mår bra av. Det som ger återhämtning och ny energi! Att vara ute i naturen och på så sätt följa årstiderna är underbart! Jag har lärt mig genom åren att uppskatta även den mörka årstiden och vanligtvis bryr jag mig inte så mycket om regn och rusk. Det finns helt enkelt där och går inte att påverka. Men det är inte regn och rusk varje dag…

Ser mer ut som en sensommardag än höstdag! Eller hur? Underbart väder under helgen som passerade.

Tänk så många gånger vi har promenerat eller cyklat längs strandpromenaden! Jag tröttnar aldrig på att åka hit! 🙂

 

Och så allt spännande som man hittar vid sidan om vägen!

Vackert ljus eller hur!?

Vandra eller cykla, så nära havet det bara går! Vi åker hit vintertid också, men då får cykeln vara hemma! 🙂

Vanligtvis rikt fågelliv, även om de inte syns till på denna bilden.

Men det vackraste av allt den här årstiden, är vildvinet med sin otroligt vackert röda färg!

Himlen, havet och vildvinet… kan det bli vackrare färger!?

Ta vara på stunderna – de går inte i repris!

Nu är det yogatime! 🙂

Kram Gunilla

 

 

(Visited 36 times, 1 visits today)

8 reaktion på “Att ta vara på stunderna!

 1. Har varit här och tittat på dina fina bilder några gånger, men ser att jag kanske inte har kommenterat (eller så har du inte haft tid att godkänna). Skriver några rader i alla fall, om det nu är jag som missat att lägga ett ord.
  Det är verkligen underbar bilder på dem senaste inläggen. Jag skulle titta på hur gamla dem var och då upptäckte jag att jag inte kan se något datum när dem publicerades? Ska det vara så?

  Jag blev också lite fundersam när dina senaste kommentarer hos mig har länkats till ditt konto som inte finns längre (nillashalsaharmoni.wordpress.com), samt till din gravatarbild. Ingen direktlänk till din blogg, så jag fick gå via min länklista för att hamna rätt … hahaha.
  Jag tror att det här är ett tydligt tecken på att du har viktigare saker för dig än att blogga … eller hur 😉
  Hur går det med hemligheten?
  Kram <3

  • Hej Lollo och TACK för berömmet! 🙂 Jag svarar alltid på en kommentar… om jag inte har gjort det så har jag glömt! Jag tycker det både är viktigt och roligt att besvara kommentarer. Det där med publiceringsdatum vet jag inte… tror bara att jag kan se det. Men det sist publicerade inlägget ligger ju överst och i högerkanten ser man de senaste inläggen och kommentarerna. Att min kommentar hos dig har blivit länkad till min gamla blogg (wordpress.com) beror helt enkelt på att jag glömt att vid det tillfället länka till min min nuvarande blogg. (www.nillahalsaharmoni.se). Jag har ett tillägg i min panel som heter Jetpack och det är en funktion knuten till wordpress.com som jag vill använda. När jag då kommenterar hos någon annan som har wordpress måste jag klicka på ”ändra”, vilket gör att det länkas rätt till nuvarande blogg. Den gamla bloggen har jag ju tagit bort. Så jag hoppas att det beror på min glömska och inget annat som är fel med ny dator och ny teknik!? I så fall får du gärna höra av dig om det igen! (Har varit inne och kollat på din blogg och på ditt föregående inlägg (om din dag i skogen) så länkar det rätt till min nuvarande blogg.) 🙂
   Ibland blir det av olika orsaker lite uppehåll mellan inläggen och det är som det är! Och jag blir alltid glad över alla som kikar in här på min blogg, även om jag inte har publicerat något nytt inlägg. Och ännu gladare blir jag om man lämnar en trevlig kommentar! 🙂 Alltid kul med feedback!
   Hemligheten… med den går det bra! 🙂 Allt är klappat och klart om man säger så och det känns både vemodigt, roligt och skönt!:) Tror nog att du anar….
   Hur går det med din?
   Kram Nilla

   • Tack så mycket, och nu fungerade länkarna som dem ska 😀
    Jag vet att du alltid svarar, och du är ALLTID jättego i dina kommentarer och i din feedback. Glömma är mänskligt, och jag hoppas att du tog mitt påpekande för den välmening som det var menat som 😀

    Hm … jag har inte haft en aning kring din hemlighet, men nu när du skrev så där ska jag försöka fundera lite extra. Det finns alltså en chans att jag kan lista ut det???
    Min hemlighet är ju egentligen flera. Den ena får sin lösning på måndag, om inget oförutsett inträffar. Den andra och mycket större väntar jag själv svar på än så länge, men det borde bli klart i oktober i alla fall. 😉

    Om din hemlis är klappad och klar kanske man snart kan få veta något … eller 😉
    Kramis

    • Hej igen!
     Jag har absolut inte tagit illa upp – du kan vara lugn! 🙂 Ja, jag berättar nog snart… efter resan kanske…? Men det vore roligt om du vågar dig på en gissning. Det är inget märkvärdigt, men är det ändå på sätt och vis. Hur det upplevs beror på vem man frågar… 🙂 Dina hemlisar har jag ju försökt lista ut och det verkar som om det har med ditt arbetet att göra på något sätt? Och så tänker jag på din pappas konst och så tänker jag på flytt!
     Kramis Nilla

 2. Vi har samma favoritplats både du och jag – vi gillar Varberg och omgivningarna där. Vi bor ju en bit ifrån Varberg, c:a 27 mil, men åker gärna dit ibland. Ett fantastiskt roligt sammanträffade är att min äldste sons flickväns/sambos föräldrar har sommarhus i Varberg. I det huset bodde vi förra helgen.
  Dina bilder är underbara, speciellt bilderna med vildvinet i ljuvliga höstfärger. Jag tog också några bilder på vildvin förra helgen i Varberg, men det växte vid uterummet i trädgården där vi bodde.
  Kanske ses vi i Varberg någon gång!
  Kram från Kerstin

  • Ja, det är något alldeles speciellt med Varberg och trakterna runt omkring. Vilken lycka för dem som har hus där i Varberg… jag känner också personer som har hus där. Vi har ju campat många gånger där då vi hade husvagn. Nu blir det dagsutflykter och det går lika bra! 🙂
   Ja, vildvinet som växer lite här och var är så vackert – färgen är verkligen fantastisk! Och tack för berömmet Kerstin!
   Ja, kanske vi träffar på varandra i Varberg eller i Göteborg… det vore trevligt! 🙂
   Kram Nilla

 3. Din höst ser solig ut. Glad att jag tittade in här idag och fick se alla dessa soliga sidor av hösten 🙂

  Hoppas att du har en fin helg!
  Kram Christina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *