Höstfägring vid vår entré!

September är snart förbi och hösten kommer allt närmre. Dagarna blir kortare och vi märker av mörkret. Den här tiden på året och framöver är det så mysigt med alla levande ljus och vanligt ljus som gör att hemmet känns mer ombonat. Och på hösten är det alla sprakande färger i naturen, svampplockning och alla goda och mustiga höstgrytor! Veckan som har gått har bjudit på underbart sensommarväder och jag har har försökt att ta vara på varje ledig stund efter jobbet att vistas ute.

Igår var det en skön dag i trädgården och jag fick satt lite fler lökar som kommer att glädja oss till våren!  Det blev också fint vid vår entré – höstfägring! 🙂 Åh, vad jag älskar höstens färger!

Tvåfärgad ljung, prydnadskål och pumpor! Lökarna som jag köpte är balkansippor i blått och storblommig blålila pärlökar. Balkansipporna (Anemone) ser ut som stora blå vitsippor – underbara!

Dags att börja skapa!

Hade flera olika murgröna som har växt sig stora under sommaren. Så de använde jag igen! Den gulgröna köpte jag faktiskt förra våren, så den tycks vara mycket härdig! 🙂

Är så förtjust i prydnadskål! Vackert till murgrönan.

Två krukor vid altanen. Ljung, murgröna och pumpor. Senare i höst lägger jag mossa runt växterna så klarar de kylen bättre.

De andra krukorna med höstfägring får pryda symaskinsbordet vid vår entré! Så roligt att göra om där allt efter årstiden.

Tycker mycket om att plantera i korgar. Bottna ordentligt med lekakulor och sedan med mossa runt om så brukar växterna klara vintern. pumporna och kålen byter jag oftast ut när det går mot advent och pyntar med äpplen eller rödlök. Ett bra tips som jag lärt mig är att lägga lekakulorna i en liten tvättpåse, för då är det lättare att återanvända dem! 🙂

Nu har jag också prövat att använda komposterbar plast påse och fyllde den med kulor, knyt ihop och stack små hål så att vattnet kan rinna igenom, men inte en massa jord.

Visst blev det fint!?

Alla pelargonior är nu inplockade för vinterförvaring – välbehövlig vila väntar efter all blomning! 🙂

Idag hoppas jag på mer höstfägring – vi ska iväg med bil och våra cyklar till Varberg! Hoppas på en skön cykeltur i underbar natur!

För den som undrar börjar köksrenoveringen gå mot sitt slut och vi är så nöjda! Men allt är inte klart. Bänkskivor och diskbänk ska bytas ut och några skåp ska målas invändigt, men sedan så…:)

Må så gott!

Kram Gunilla

 

(Visited 20 times, 1 visits today)

2 reaktion på “Höstfägring vid vår entré!

 1. Så fint! Gillar hyllan du har med krukor också. Jag fick fatt på ett gammalt symaskinsunderrede på Blocket som jag ställt i stugan. Blir en hylla det med på sätt och vis. Ser de blommorna från köksfönstret där. Vid vår entré hemma är det lite rörigt just nu. Så min höstfägring har fått flytta runt till uteplatsen. Vi ska gräva upp vid entrén och få ordning på ett problem som orsakat oss stopp i avloppet några gånger bl a en minnesvärd 23 dec :I då första skinkmackan blev väldigt sen…. Men bra att veta vad det beror på och nu kommer det bli åtgärdat.
  Sen är det bara att flytta tillbaka borden med ljung och mossa. Tycker det är så viktigt att känna sig välkommen och glad av att komma hem.
  Lycka till med det sista på köket! Fick precis en fråga på vårt kök via bloggen. Tänk att det redan gått fyra år sen vi renoverade. Det går fort när man har roligt!
  Kram Annika

  • Hej och tack Annika! Visst är de fina de gamla symaskinsborden! Hos oss blir det som ett ”årstidsbord”, där jag pyntar allt efter årstiden.
   Ja, det ska bli skönt när renoveringen blir helt klart. Just nu är det rörigt igen, då maken målar köksskåpen invändigt. Därmed snart fint inifrån och ut! 🙂
   Hoppas att ni får ordning på avloppsstoppet – inget vidare förstår jag!
   Kram Nilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *