Klippans ångbåtsförening i Göteborg

Både maken och jag har Göteborg som vår födelseort och även om vi idag bor i en kranskommun, så besöker vi vår stad regelbundet. Vi stadsvandrar gärna, då det är relativt lätt att förflytta sig inom en stadsdel eller från en stadsdel till en annan. Göteborg är ”evenemangsstaden” med allt vad det kan innebära! Men staden har också vackra grönområden, närhet till hav och skärgård. Här finns stadsdelar med särskild arkitektur som är väl värda ett besök. Både för långväga turister, men även för dem som bor i eller nära Göteborg. Några av dessa stadsdelar, vill jag presentera lite närmre här på bloggen. Områden i vår stad som har en särskild betydelse för oss, men också för alla som är intresserad av stadsarkitektur och socialhistoria.

Göteborg har 21 stadsdelar. De delas även in i s.k. Stadsdelsnämnder. Dessa är 10 till antalet. Primärområde är i Göteborgs kommun en beteckning på ett underområde till ett stadsdelsnämndsområde. De används för planering av kommunala verksamheter som har geografiska upptagningsområden.

Klippans ångbåtsförening – vi har varit där förut, men det är många, många år sedan och inte minns jag att det fanns så många underbara båtar här! Så många gånger vi har promenerat förbi Sjömagasinet (välkänd restaurang i Göteborg) och Birgittas kapell, men inte gått ned bakom Sjömagasinet och ut på ångbryggan. Det är jag mycket glad för att vi gjorde idag och här njöt vi både av atmosfären, utsikten över älven, samt av medhavd fika!

Det är något visst med de där gamla gedigna båtarna…

Älvsborgsbron i bakgrunden och ser ni luckorna i molntäcket!? 🙂

Svårt att göra bilderna rättvisa… ser ni bockkranen i bakgrunden i Eriksberg?

Skolskepp…. om jag ändå vore yngre! 🙂

Visst är det något alldeles speciellt med gamla båtar? Jag tänker att det är precis som med gamla hus. De har en själ – en historia! 🙂

Sliten och nött, men det är det som jag gillar! 🙂

Kram Gunilla

(Visited 103 times, 1 visits today)
0

12 svar på ”Klippans ångbåtsförening i Göteborg

 1. Åh … jag älskar gamla båtar. Dels för att det är så starkt förknippat med sjölivet, och dem gamla båtarna för tankarna till vår historia. Det är saker som jag alltid lockas av.
  Men det finns nog också en ganska nära koppling till mitt arbete där jag jobbar med vrak. Det ligger många sådan här skutor på havets botten …
  Lite yrkesnörd, kanske man kan säga 😀
  Kramis

  0
 2. Tack för alla fina foton på de gamla båtarna. Bra jämförelsen mellan gamla hus och båtar. Förstår att det är skönt att komma ifrån ”stöket i köket”. Snart är stöket bara ett minne och istället … 🙂
  Tisdagskram Bosse

  0
  • Ja, Bosse, imorgon blir tapetsering klar, så i helgen kan vi äntligen börja ställa tillbaka möblerna och njuta av det som då är klart! Därefter ska arbetsbänken respektive diskbänken bytas ut, men det bör gå på en dag. Snart kan jag få börja piffa… 🙂
   Kram kram

   0
    • Hej Bosse! Ja, lördag och söndag var bra väder här, så då var vi ute en hel del! Vårt lilla solstråle olivia var här lördag och söndag så då blev det mycket lek, sång och annat mys med henne! Underbart! Renoveringen av köket är nästintill klart. Det återstår byte av arbetsbänkar om det går… Så nu har jag börjat piffa! 🙂
     Kram Nilla

     0
 3. Vilken härlig blandning av gamla båtar! Får en att tänka att det skulle vara spännande att pröva på båtlivet i en vecka eller två.

  Ha en fin söndag!
  Kram Christina

  0
  • Jag älskar att både vara vid och på havet!För mig räcker det så… som liten hade mina föräldrar båt och det är mycket underhåll för ganska kort tid. Men man kan ju hyra!:)
   Ha en go vecka!
   Kram Nilla

   0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.