Drömmen om ett stort, lantligt, rustikt och industriellt kök!

Ja, här går jag och drömmer om det stora, stora lantköket i vårt lilla, lilla radhus! Nu blir det inte som alla kan förstå något stort lantkök, men nytt och fräscht kommer helhetsintrycket att bli! Vi har funderat och planerat fram och tillbaka om vi skulle riva ut hela köket eller delar av det. Vi har renoverat i omgångar och alla vitvaror är nya, nytt kakel och köksluckor. Så nu byter vi ut golvet, tar bort valven och öppnar upp och så blir det därmed nya ytskick. Det blir nya arbetsbänkar/diskbänk också. Hade vi rivit ut allt och ändrat planlösningen, så hade jag kommit närmre drömmen om ett stora lantkök. Men det ingreppet är stort och omfattande och efter diskussioner fram och tillbaka, så tror vi att slutresultatet blir bra så här också.

Nu har vi kommit en bit på vägen, maken kommer att bli klar med golvet idag och därefter ska golv – och taklister upp. Därefter blir det att invänta målarmästaren och vår vän rörläggaren! 🙂 Sedan är det min tur att få inreda och det är ju så roligt! Jag googlar runt och tittar på vitrinskåp, hyllor, lampor… det finns så mycket fint!

Genom att googla på rustikt och industriellt lantkök så blev resultatet som följer…

Älskar det vita och ljusa mot träfärgat…

Lite franskt, lite svenskt och en stilsäker blandning av gammalt och nytt.

Öppna rejäla hyllplan där fint porslin samsas med dekorativa föremål. Älskar det slitna köksbordet!

Så viktigt att bryta av mot vitt och svart genom att blanda in bruna toner…

Är så förtjust i hyllor och knoppbrädor som gör det hemtrevligt och lätt att förändra.

Rustikt porslin tillsammans med det lätta och skira. Så enkelt och vackert för ögat!

Även om min dröm inte blir helt uppfylld, så går att få till en viss känsla som man tycker om genom att möblera och tillsätta saker som förstärker just den känslan. Några veckor till får vi leva i röran, men sedan så…

Kram, Gunilla

(Visited 109 times, 1 visits today)

12 reaktion på “Drömmen om ett stort, lantligt, rustikt och industriellt kök!

 1. Liknande kök var inspirationskälla när vi renoverade vårt kök. Jättefina bilder! Ska bli spännande att följa när du lägger ut bilder på hur ert kök blir när det är färdigrenoverat.

  Ha en fin söndag! Kram

 2. Jag förstår din dröm så väl. Den har även varit min då jag har fått hälsa på i riktiga och stora lantkök några gånger genom livet. Men med åren har det övergått till att mer fokusera på trivsel, funktionalitet och luft som dem viktigaste komponenterna. Man når långt om man kan förverkliga dem bitarna också … 😀
  Vi gjorde om vårt kök 2006, och det blev precis som vi hade tänkt. Ytor för ett lantligt storkök är det få som har, men planering och genomtänkta ytor kan förvandla ett rum på bästa sätt.
  Hoppas att du kommer att trivas riktigt bra med det nya köket. Köket är det viktiga hjärtat i ett hem, som förtjänar vår omtanke på det här sättet 😀
  Kramis

  • Ja, något storkök i det här hemmet blir det inte! Men de lantliga och rustika inslagen går ju att förverkliga. Sedan är det som du skriver viktigt med trivsel och funktionaliteten! Längtar efter att få börja inreda!!!
   Kram Nilla

 3. Så roligt! Sådana förändringar är alltid spännande! Väntar på att få se resultatet!
  Lycka till med resten av arbetet! 😘
  Kramar!

  • Tack Tove!
   Nu är golvet på plats och vi är jättenöjda med både färgen och strukturen! Nu är det målarmästarens tur och underarbetet lär ta tid och det får det göra, bara det blir bra!
   Kram Nilla

 4. Vad roligt! Vi gjorde om köket för fyra år sen. Är så glad för de öppna hyllorna som är så lätta att förändra uttrycket på. Man tillbringar ju en del tid i köket. Vårt kök är rätt litet men tycker vi gjort det bästa av det ändå. Lycka till med ert! Stökigt när det pågår men blir säkert bra sen.
  Kram Annika

  • Ja, det är snyggt med öppna hyllplan, även om det behöver dammas ibland! Stökigt är det under renoveringen, men som du säger det blir bra sedan! Har längtat så efter att fräscha till det!
   Kram, Nilla

 5. Jag förstår att du längtar efter att börja inreda. För jag har insett att du är riktigt duktig på sådana aktiviteter. Lycka till med kommande köksprojekt.
  Kram från en som också vill ha förbättringar i köket. Helst min älskade fru.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *