Det där med att fotografera djur är inte så lätt!

Att fotografera djur är sannerligen inte lätt!  Det beror så klart en del på kamerautrustning, vana, skicklighet, tålamod, och en hel del tur. Många gånger när jag har varit ute i naturen på promenad eller på vandring, så har jag inte varit redo med kameran, eller helt enkelt inte haft någon med. Och det är då som jag kanske hade fått till den där perfekta bild på något djur.  Men några gånger har jag lyckats att vara på rätt plats i rätt ögonblick laddad med kamera!

Ödlan här nedan var en snabb liten rackare som jag fick följa med knivskarpa ögon för att till slut få till en bild! Det här fotot togs i Apulien, Italien. Den var bra på att kamouflera sig i allt det gröna, vilket förstås är meningen!

Från Italien tillbaka till Sverige! I våras i Botaniska trädgården i Göteborg, kom jag tillräckligt nära den här snabba godingen! De må vara rovdjur… men så söta!

Det den fann på marken var tillräckligt gott, för att den skulle stanna till en kort ögonblick innan den snabbt for upp i ett träd med sitt byte. Alltså dessa ögon och den yviga svansen! Jag var bara ett par meter ifrån den och ändå så liten på bilden.

I samma park förra våren, så fick jag äntligen möjligheten att fotografera en rödhake…

Total lycka! 🙂

Finns det något sötare och vackrare sång om våren? Det skulle vara koltrasten då förstås!

Hoppsan där blev det vinter…

Ser kallt ut om än soligt!

Tillbaka till sommar och nuet! Sädesärlan är också en liten fågel som inte är lätt att fånga på bild…

Bilden är tagen nu under försommaren vid Jonsereds trädgårdar. Blir glad när jag ser sädesärlan om våren! 🙂

Och hur söt är inte denna blåmes!?

I vår herres hage finns också mindre angenäma djur om jag får tycka och till dem hör fästingar och…

Vi var på vandring i Lärjeåns dalgångar, då denna slingrande varelse uppenbarade sig framför oss!

Fästingar verkar ju helt onödiga och bär på farlig smitta! Men våra ormar och så även huggormen behövs för balansen i naturen! Att jag hade sinnesnärvaro att fotografera den här huggormen är mästerligt ska ni veta! Jag fick sannerligen utmana min rädsla!

Fjärilar, humlor är väl mer tilltalande att fotografera, men inte mindre svårt!

Så vackra färger! eller hur? Nässelfjäril är det väl?

Påfågelöga 🙂

Inte så snabb, men även den kamouflerar sig väl där på den spräckliga stenytan!

En trollslända som jag höll på att trampa på, men som fick leva vidare tack vare den knivskarpa blicken! 🙂

Avslutar med det här underbara fotot på en ljuvlig hund som var med förra året på Hurtigruten till Norge. Lugn, trygg och lätt att fotografera!

Återigen – vilka ögon!

Nu får ni ha en fortsatt trevlig helg!

Kram, Gunilla

 

 

 

 

(Visited 32 times, 1 visits today)

6 reaktion på “Det där med att fotografera djur är inte så lätt!

 1. Jättefina fotografier! Gillar särskilt de bilderna på fåglarna. Att fotografera djur kan verkligen vara en utmaning, särskilt när det gäller sådana som flyger eller springer snabbt. Blåmesen och rödhaken är ju så vackra och färgglada. Bra jobbat med kameran där!

  Ha en fin vecka!
  Kram Christina

 2. Den där sista bilden är extra ljuvlig. <3 Vilken personlighet. Jag tycker du är riktigt duktig på det svåra. För visst är det klurigt ibland. Det funkar inte alls att be dem att sluta flyga eller springa iväg. Alla har de sin egen vilja.
  Kram Bosse som är tacksam för att strömmen nyss kom tillbaka.

    • Hej där!
     Nja – det är kanske direkt avkopplande att vi nu är i full färd med att renovera köket! Men roligt är det att se vilka färger som gällde då vi flyttade in 1978 och det vet ju vi som har varit med ett tag! Därefter kom ju den första vita vågen som en befrielse ifrån allt storblommigt och murriga färger. Det kommer att vara ljust och fint när det är färdigt! Kanske det blir några bilder här på bloggen…
     Helgkram Nilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *