Efter regn kommer solsken!

Det är underbart att vakna upp till en ny dag och se att det blir en strålande dag! Det kom minst sagt rikligt med regn igår – och regnet behövdes! Idag i solskenet blir det lite trädgårdsarbete – tycker verkligen om att pyssla med blommorna och alla pelargonior tycks ha klarat av vinterförvaringen. Massor av knoppar som snart står i blom! Till eftermiddagen ska vi hem till goda vänner och där blir som alltid tror jag, god mat och dryck! Så det kommer att bli en toppendag och kväll!

Det är sannerligen en hektisk tid nu före semestern. Det är mycket som ska bli klart innan den efterlängtade ledigheten. Men som alltid försöker jag göra en sak i taget. Dock märker jag ändå att att jag är lite disträ…. har tankarna på lite av varje… det är en hel del förändringar på gång, vilket bland annat har resulterat i att jag tappat bort en hel nyckelknippa!! Inte kul alls! Det innebär ju såklart merarbete! Men, men värre saker kan hända…

Tyvärr har jag inga pioner i vår trädgård, men min granne har…

Älskar verkligen pioner och en enda kan vara nog så vacker!

Nu ska jag ut som sagt och pyssla om blommorna och se om jag kanske kan göra små blomsterstilleben här inne med hjälp av pelargonior, nejlika och murgröna. 🙂

Önskar er en härlig lördag!

Kram, Gunilla

 

 

 

(Visited 36 times, 1 visits today)

6 reaktion på “Efter regn kommer solsken!

 1. Spännande! Häromdagen såg jag att cykeln jag ställt mig bredvid på stan var olåst med en stor nyckelknippa kvar i låset. Skrev en lapp med mitt mobilnummer och tiggde en plastpåse i en affär pga regnrisk och klämde fast på pakethållaren. Skulle luncha med en kompis och tänkte att hör ingen av sig lämnar jag den till polisen. Jodå jag blev uppringd. Men fick knappt ett tack för besväret av ägaren!! Själv skulle jag blivit själaglad om någon låst min cykel och tagit rätt på vad som såg ut att vara både bostadsnycklar, kanske jobbnycklar mm. Men jag tror på karma 😉
  Trevlig helg!
  Kram Annika

  • Jag hoppas innerligt på att någon snäll själ har lagt nyckelknippan på en postlåda för då kommer nycklarna till polisens hittegodsavd. Jag har reda varit där… men jag bör vänta fjorton dagar innan de möjligtvis är där! Gud så mycket nycklar folk tappar!!! Du skulle sett tavlan! Tråkigt – rent bedrövligt med folk som inte tackar! Det har jag också råkat ut för beträffande en mobiltelefon. Vi får tro på karma.
   Kram Gunilla

 2. Jag har kopplat datorn till TV:n och har suttit och njutit av din header. Den är så läcker. 😀 Berätta var du tagit kortet.
  Det är inte lätt att hålla reda på nycklar, kort och allt annat. Hur ska det bli när vi blir riktigt gamla?
  Bra med snälla grannar. Pioner är underbara.
  Kram Bosse

  • Åh, tack Bosse! Vilken ära att du blev så förtjust i min header! 🙂 Jag kan bara hålla med – bilden och platsen där den togs glömmer jag aldrig! Jag lovar att berätta var. Du får hålla dig till tåls någon dag för jag vill publicera fotot en gång till under kategorin ”tankar om en bild”.
   Kram, Nilla

 3. Jaa du … mitt efternamn har alltid varit ”Disträ”. Det är min läggning från födseln, tyvärr. Jag har alltså inga marginaler att ta av inför ålderdomens eventuellt ökade förvirring, vilket kan oroa i viss mån då jag numera börjar jag tro att jag även fått det i förnamn … hihi
  Pioner är helt underbara, och dem finns i så många olika färger.
  Jag har aldrig upplevt så fina pioner i mitt eget hem som när vi bodde på landet under tonårstiden. Vi hade rabatter med välplanerade stånd av olika färger. På ett ställe var dem blodröda, och på ett annat ställe kombinerades dom med djupt rosa och snövita … Det var såååååå vackert!
  Som du skriver, en enda blomma kan vara fullt tillräckligt.
  Och har du någon gång tänkt på hur förföriskt mjuka och lena blombladen är?
  Kram

  • Det är alltid så roligt och givande att läsa dina svar, för de är på något sätt…oväntade i sin formulering! Och då i positiv bemärkelse och ingenting annat!
   Har varit på hittegodsavdelningen i Gbg och sökt efter mina nycklar för andra gången – men nej! 🙁
   Pioner är desto trevligare! Mjuka blad… det får jag undersöka!
   Kram, Nilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.