Som balsam för kropp och själ!

På självaste Valborgsmässoaftonen blev det ett nytt besök till Tofta naturreservat i Kungälvs kommun. Jag älskar den här platsen – som så många andra platser när havet! Att vandra, ha med fikakorg, släppa tid och rum och njuta av stillheten och tystnaden är som balsam för kropp och själ! Jag älskar att vara nära havet – får liksom inte nog.

Vem njuter inte av det här?

Strax bakom den här muren satte vi oss i lä för att fika. Älskar horisonten där himmel och hav möts. Och muren – hur länge har den legat där? Hur många händer har slitit för att få dit stenarna? Nu ett vackert blickfång!

Jag hoppades också hitta gullvivor på ängarna runtomkring och till min stora glädje gjorde vi det!

För många år sedan då vi var på Valö, nära Bovallstrand, fann vi mängder av gullvivor! Då lärde jag mig dels att de trivs på strandängar och att blomman i Bohuslän kallas för ”majnycklar”.  Vilket fint och passande namn! 🙂 Nu hade jag en önskan om att även finna majnycklar här och det gjorde vi! 🙂 Även de minst lika underbara styvmorsviolen!

Inte så stora… men så underbara! 🙂

En något suddig bild tyvärr… men vilket naturligt vackert stilleben! Blomman, berget, grenen och inte minst fjärilen!

Att komma nära en fasan är inte lätt… tänk ändå så mycket det finns att se om man bara är närvarande och har ögonen med sig!

Vildgåsen som jag först trodde var en Kanadagås, ville inte heller släppa mig nära sig och tittade misstänksamt mot mig när jag jag höjde kameran och försökte zooma in den.

De här sökte dock upp oss och ville gärna vara med på bild! 🙂

Tänk så många underbara smultronställen det finns i vår närhet! Tack för den här gången säger jag till Tofta naturreservat och till er mina bloggvänner! 🙂

Kram, Gunilla

(Visited 39 times, 1 visits today)

6 reaktion på “Som balsam för kropp och själ!

 1. Underbart Nilla!!! Bättre balsam kan man knappast hitta. Underbara bilder bjuder du oss på dessutom. Funderade på om jag kunde välja en favorit bland bilderna, men det blev svårt. Älskar klippor vid vatten, fjärilar och hästar … för att inte tala om vilda blommor.
  Tack för detta <3 Önskar dig en superfin helg 🙂

  PS! Vill inte vara petig, men ger dig en liten hint om att det är en Vildgås på bilden. Inte en Kanadagås. Egentligen oviktigt för dig och mig, men kan ju vara stötande för Vildgåsen … hihi 😉

  • Tack för berömmet och tack för att du rättade mig! Inte petigt alls! Jag har förmodligen förväxlat de där fåglarna fler gånger, eftersom jag inte har tänkt på att det finns Vildgås.
   Trevlig helg!
   Kram Nilla

   • Bilderna förtjänar ett stort beröm, så det var självklart att du skulle ha det!
    Bra att du inte tolkar min hint som petig. Jag vet att jag ibland har en odräglig benägenhet att rätta saker, och försöker hålla igen på det. Förmodligen bottnar det i att jag i grund och botten har ett förfärligt dåligt självförtroende och blir så stolt och glad varje gång jag kan något … hahaha 😀
    Kram

 2. Jag börjar bli trött efter att ha skrivit i flera timmar. Då är det så skönt att ex. besöka din blogg. <3 Majnycklar är ett vackert och passande namn. Vilket fint naturreservat. Jag förstår att du gärna återvänder dit. En balsamplats för att hämta energi. Närheten till havet vill jag inte vara utan. Tofta finns lite överallt. Vi har bott där på Gotland och det finns Tofta strax utanför Halmstad.
  Kram Bosse.

  • Tack Bosse! Ja, Tofta finns lite överallt och det är underbart att ha smultronställen att återvända till!
   Blir extra glad över att du finner ”lugn och ro” här hos mig på bloggen. Så tolkar jag dina rader och så önskar jag att alla besökare upplever sitt besök hos mig!
   Kram Gunilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *