Körsbärsblom – tankar om en bild!

Med vårljuset och med alla vårblommor, börjar så smått min livsenergi komma tillbaka! Jag ska inte älta, men vintern har varit så påfrestande…. men…

Med ny energi och med mer lust har jag börjat fotografera igen och det har bland annat resulterat i en ny kategori här på bloggen – ”Tankar om en bild”! Det är något som jag länge har tänkt på, men som inte har blivit av. Nu har jag samlat både nya och gamla bilder i en mapp – bilder som jag själv tycker mycket om och som jag vill presentera här på bloggen. En bild kan säga mer än ord, men bilden kan också förstärkas med nedskrivna tankar om bilden. Bilder uppfattas olika och väcker därmed olika tankar och känslor.

Körsbärsblom i Botaniska trädgården Göteborg

Våren tvekar inte – du finns där och ger oss ljus, hopp och en alldeles fantastisk lång blomningstid! Vi suckar och tycker att det går så långsamt, vi vill ha allt på en gång! Bort med vintern och de kalla vindarna, men årstiderna vet bättre!  De vet att bäst är att skynda långsamt! Det får oss människor – i alla fall vi som bor i Norden – att längta och njuta med alla våra sinnen. 

Rosa är en blandning av rött och vitt. Den representerar och symboliserar omsorg, medkänsla, omtänksamhet, romantik och kärlek. Rosa är också ett tecken på hopp. Det är en positiv färg som inspirerar och skapar varma och tröstande känslor. Färgen rosa ger en känsla av att allt kommer att gå bra, att det kommer att lösa sig.

Det kommer att gå bra…. det tycker jag om!

Kram, Gunilla

 

 

(Visited 41 times, 1 visits today)

10 reaktion på “Körsbärsblom – tankar om en bild!

 1. Så fint, Nilla! En mycket trevlig kategori, och tanken med att förstärka en talande bild med ord är så rätt! En poetisk bild med poetisk text blir mycket starkare i sitt uttryck. För att inte tala om hur djupt det kan gå om man även lägger till rätt musik.
  Dina rader är både vackra och poetiska, ihop med en minst lika vacker och poetisk bild <3

  Jag tycker som du, att den rosa färgen är positiv. Som barn älskade jag den rent fysiskt, så som bara små flickor kan älska den färgen ;). Den gav mig samma njutningsfyllda känsla som när jag fick en riktigt god karamell i munnen.
  Jag älskade rosa och jag älskade rosor, och jag älskade vårsången "Majas visa" (När lillan kom till jorden). Därför sa jag en gång till min Mulle-fröken, "Nästa gång du ropar upp mig så kan du väl säga Rosa-Maja istället, för det heter jag egentligen" … hihi.
  Att dem vuxna framför allt förknippade dem namnen med kor, det hade jag tack och lov ingen aning om då … 😉
  Kramis

  • Åh fina du Lollo och tack för din varma kommentar! Jag blir verkligen glad att min bild och mina tankar om den väckte så mycket positivt hos dig! Musik…ska fundera på det… Tack!
   Kram, Nilla

   • Ja, gör ett litet bildspel med några väl valda ord, och vacker musik. Det går djupare än man kan ana … 😀
    Stor kram till dig från mig 😀

    • Musik… jag älskar ju musik och det skulle absolut komplettera bilden ytterligare tillsammans med orden. Ska försöka, men har just nu ingen aning om hur jag gör det här på bloggen? Tack fina Lollo!
     Kram, Nilla

 2. Kul att läsa att du mår bättre. 🙂 Vilken bra idé och kategori du startat upp med. Ett perfekt tema med alla möjligheter. Tack för att jag fick ta del av dina tankar.
  Vårkramar, Bosse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *