Oxveckorna!

Oxveckorna, är enligt nyare muntlig tradition, perioden efter trettonhelgen fram till och med fettisdagen. Dessa veckor upplevs oftast som tröga och tunga. Visst längtar vi efter mer ljus! Och tack och lov är det ljusare nu på eftermiddagarna. Det märks särskilt de soliga dagarna.

Men tröttheten börjar nog för de flesta tidigare än vad de här oxveckorna anger. Novembermörkret följt av en intensiv period med alla helger i december gör att vi förbrukar mycket energi och när vi så är inne i januari är tröttheten påtaglig för många av oss. För den som av någon anledning inte får tillräckligt med sömn, så blir det än mer påfrestande att orka med det vardagliga livet. Nog skulle jag som en del andra vilja resa till sol och värme nu. Samtidigt som jag faktiskt kan längta till underbara soliga vinterdagar här hemma!

Men någon resa är inte aktuell, så det gäller att ändå försöka se ljust på tillvaron! 🙂 För min del innebär det, att dels förgylla mina dagar med det jag tycker om att göra, och dels tänka på att den ljusa årstiden ligger framför mig med allt vad det innebär. Jag blir faktiskt lycklig av den tanken!

Jag kände mig också väldigt tacksam och glad idag för just idag, var jag på yogaklass för första gången på mycket länge! Jag har inte kunnat på grund av sjukdom med återkommande smärta och stelhet. ( Ankyloserande Spondylit ). Men idag ville jag pröva och det gick bra! Hur jag mår imorgon vet jag inte, men det är nu som gäller och just nu känner jag mig glad och nöjd!

Ta hand om er och tänk på den ljusa årstiden ligger framför oss!

Kram, Gunilla

(Visited 16 times, 1 visits today)

2 reaktion på “Oxveckorna!

 1. Begreppet oxveckor har jag aldrig hört förr, men det låter som ett passade namn på den här otroligt sega perioden. Sitter själv och knaprar i mig värktabletter för att orka mota mig iväg till jobbet, så jag log när jag läste oxvecka – det känns passande. Tack för påminnelsen om ljusare tider – det behöver vi nu.
  Du ser så fin ut i dina träningskläder, härligt att komma iväg på yoga – då går det åtminstone åt rätt håll. Håller tummarna för att du mår bättre och att du får en fin dag!

  Kram Christina

  • Tack Christina! Känner mig ok…varje dag är en ny dag!
   Hoppas innerligt att du känner dig bättre…snart helg, så jag hoppas att du får njuta av den!
   Stor kram till dig!
   /Gunilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.