Vackert som en Monettavla – tankar om en bild!

Bilden som jag har på min header är ifrån Härmanö som är ett av de större naturreservaten i Bohuslän. Här möter man ett pittoreskt fiskesamhälle omgivet av karga vindpinade klippor och ljunghedar men också lummig lövvegetation, blomstrande ängar och hagar. Härmanö når man via färjan från Lavö på Orust till Gullholmen.

Vi hade en helt underbar helg i fjol på Gullholmen och Härmanö tillsammans med lilla familjen. Precis som jag skrev då så är Gullholmen och Härmanö två helt underbara bohuslänska pärlor! Vill du läsa om vår helg där och se på fler foton så klicka här!

Ni är några som undrar över fotot som jag har nu på min header och svaret är alltså att det är ifrån Härmanö. Vi var ute på söndagsförmiddagen, på en skön promenad bort ifrån bebyggelsen och hamnen och följde en liten väg genom ett fantastiskt landskap. Är så glad över att vi valde att gå åt det hållet annars hade vi missat naturreservatet och det lilla stenhuset med den underbara vildvuxna ängen!

För mig är landskapsbilden precis som en tavla – en Monettavla! Havet, klipporna i bakgrunden, stenhuset med det gamla takteglet, vallmon, blåklint, rosor och mitt i blomsterängen två gamla väderbitna trädgårdsstolar och en spinnrock! Jag bara älskar det! Bilden andas mycket sommar även om det togs mitten på september. Det är också ett stycke kulturhistoria och då tänker jag främst på det lilla huset. Det är inte omöjligt att någon har bott och verkat där, men kanske det är mer troligt att det är en gammal sjö – eller redskapsbod. Jag älskar de genuina skärgårdshusen – men skönheten i det gamla nötta huset och blomsterängen får mitt hjärta att slå snabbare! Huset finns nog kvar, men finns blomsterängen kvar? Det måste i alla fall vara en konstnärssjäl som äger huset och som vill fröjda alla som går förbi. Jag är nästan beredd att åka tillbaka tidigt i höst, för att se om allt är lika vackert i år!

Vad väcker bilden för tankar och känslor hos dig?

Skriv gärna en kommentar!

Kram, Gunilla

 

 

Som balsam för kropp och själ!

På självaste Valborgsmässoaftonen blev det ett nytt besök till Tofta naturreservat i Kungälvs kommun. Jag älskar den här platsen – som så många andra platser när havet! Att vandra, ha med fikakorg, släppa tid och rum och njuta av stillheten och tystnaden är som balsam för kropp och själ! Jag älskar att vara nära havet – får liksom inte nog.

Vem njuter inte av det här?

Strax bakom den här muren satte vi oss i lä för att fika. Älskar horisonten där himmel och hav möts. Och muren – hur länge har den legat där? Hur många händer har slitit för att få dit stenarna? Nu ett vackert blickfång!

Jag hoppades också hitta gullvivor på ängarna runtomkring och till min stora glädje gjorde vi det!

För många år sedan då vi var på Valö, nära Bovallstrand, fann vi mängder av gullvivor! Då lärde jag mig dels att de trivs på strandängar och att blomman i Bohuslän kallas för ”majnycklar”.  Vilket fint och passande namn! 🙂 Nu hade jag en önskan om att även finna majnycklar här och det gjorde vi! 🙂 Även de minst lika underbara styvmorsviolen!

Inte så stora… men så underbara! 🙂

En något suddig bild tyvärr… men vilket naturligt vackert stilleben! Blomman, berget, grenen och inte minst fjärilen!

Att komma nära en fasan är inte lätt… tänk ändå så mycket det finns att se om man bara är närvarande och har ögonen med sig!

Vildgåsen som jag först trodde var en Kanadagås, ville inte heller släppa mig nära sig och tittade misstänksamt mot mig när jag jag höjde kameran och försökte zooma in den.

De här sökte dock upp oss och ville gärna vara med på bild! 🙂

Tänk så många underbara smultronställen det finns i vår närhet! Tack för den här gången säger jag till Tofta naturreservat och till er mina bloggvänner! 🙂

Kram, Gunilla

Påskdagen – ett kärt återbesök till Botaniska trädgården!

I dagens GP stod det att läsa om hur många olika sorter av rhododendron och azaleor som blommar nu i Botaniska  trädgården i Göteborg. Kan intyga att så är det – många underbara blommor som blommor nu av alla de slag! Är glad att vi var där just igår, för idag vaknade vi med snö här på västkusten! Igår var det mer vårligt, även om det var kyligt!

Det är verkligen en ”lisa för själen” att promenera här och njuta av den tidiga blomprakten! faktiskt mindre med besökare än förväntat där och det är så skönt att kunna njuta och fotografera i lugn och ro. Vitsipporna var även på gång i Botaniska, men eftersom det var övervägande mulet så var blommorna slutna. men så mycket annat vackert att beskåda som sagt.

Julrosor i underbara färger…

jag är så förtjust i blommor så går åt lila och purpur…

Tulpaner fanns också i olika färger och vackrast var dessa enligt mitt tycke!

Pärlhyacinter… så söta och det har jag massor av i min egna trädgård! 🙂

Och backsippor har vi också, men inte så många som vi såg här och så välväxta!

Nu kommer jag inte på namnet på den här skönheten som även finns i vitt, lila och gult! Tror det är bellis?

Vivor i många olika färger… lila är vackrast! 🙂

De gula vattenväxterna har inget vackert namn… skunkkalla! Otroligt vackra där de växte vid de olika vattendragen. Finns även vita.

Så promenerade vi där jag tycker det är som vackrast bland alla olika träd, rhododendron och azaleor. här finns också ett område med alprosor och kamelior. Idag var det inte så mycket fågelkvitter, men när solen är framme finns det gott om olika fåglar som kan gömma sig bland buskar och snår, men också bjuda på skönsång i från träden! 🙂

Visst är de otroligt vackra!? Ja, bara ett litet axplock av alla vackra blommor och naturligtvis är det en stor skillnad att botanisera där själv än att se någon annans foton. Men jag delar mer än gärna med mig, för alla har kanske inte möjligheten att besöka just Göteborgs botaniska trädgård!

Mycket effektfullt är det med alla blommande lökväxter mellan träden. Så otroligt vackert att se färgrikedomen mot de kala träden.

Nu väntar en ny arbetsvecka och med den hoppas jag på mer sol och mer värme!

Kram, Gunilla

 

Att vara turist i sin egen stad!

Maken och jag har haft en lång och skön helg med hotellvistelse i Göteborg och med sköna promenader i strålande solsken! Så lyckat det blev att vara turist på hemmaplan med övernattning på hotell Eggers.

Jag tog semester i torsdags och vi checkade in strax före tre på eftermiddagen och var väldigt nyfikna på hur vårt rum såg ut.

Entrén rakt fram ifrån Drottningtorget och receptionen är då direkt till vänster. Till vänster innan receptionen kommer man till ”Orangeriet” och vidare in mot baren och matsalen. Här är så vackert! Lägg märke till trappan upp och kristallkronorna!

Jag tror att det här gröna rummet kallas för ”Orangeriet”.

Till höger om entrén ligger ”biblioteket”, här är skönt att sitta och läsa en stund vilket maken gjorde, medan jag gick runt och fotograferade vackra stilleben och detaljer! 🙂

Den här bysten ville jag ta med hem… vill ha!

Så vackra stilleben…

och detaljer…

Så åkte vi upp till våning två på väg till vårt rum med fler vackra detaljer…

Ett stort plus för alla svartvita moderna foton mot allt det guldiga och snirkliga! Läckert!

Vårt rum…

Jättesköna sängar och så där snyggt hotellbäddat! 🙂

Det svarta skåpet – en ursnygg garderob och vitrinskåp. Den vita dörren bredvid sängen leder in till det lilla svartvita badrummet. (Glömde fota där.)

Stort plus för skrivbordet och stolen med det urläckra tyget som fanns lite här och var på hotellet. Gillar djurmönstrat.

Torsdagkväll och vi har hunnit med en promenad, ätit en god tre-rätters middag och med gott vin därtill.

Fin vy mot posthotellet  – Clarion hotell och rakt framför oss ligger…

Radisson Blu. Det finns många fina hotell i Göteborg!

På fredagen vaknade vi till flödande sol – vilken tur! Så efter god frukostbuffé, checkade vi ut, lät vårt lilla bagage vara kvar och så gick vi en lång, skön runda genom vår stad! I Haga blev det fikastopp och vi och många andra sol – och kaffetörstiga ”turister” njöt utomhus av det underbara vårvädret.

Bubbel och choklad så klar när vi kom! 🙂

Ja, vi är verkligen nöjda med vår hotellvistelse på Eggers. Underbar inomhusmiljö, god mat och dryck, trevlig och hjälpsam personal, ligger centralt och bra. Det här kommer vi att göra om – att vara turist i sin egen stad!

Lördagen blev också solig och det lockade också till en skön utomhusvistelse! Sedan var det slut på det underbara. Igår började det klia i halsen och idag… förkyld! 🙁

Kram, Gunilla

En underbar dag i Göteborgs norra skärgård!

Det är alldeles särskilt underbart att ha en ledig fredag, då solen strålar från en klarblå himmel! Ja, fredagen bjöd på en härlig dag!

Vi bestämde oss för att åka till norra skärgården och vi tog färjan över till Öckerö och vidare mot Hönö och butikerna vid Klåva. Ett besök till bland annat Lilling Cottage är ett ”underbart måste!” Men där finns många andra trevliga butiker att besöka i området vid hamnen. Trevligt utflyktsmål för den som vill shoppa, njuta av god mat och atmosfär!

Lilling Cottage är dels en lunchrestaurang i vacker skärgårdsmiljö, dels en butik med inredning och underbara blommor! Jag har visat bilder härifrån förut och gör det gärna igen!

Vårlig, mjuka toner är helt rätt nu efter jul!

Underbara färger!

Fransiga tulpaner i en härlig knallig rosa ton eller de mörkt purpurlila! Vill ha alla!

Eller vila ögonen på vita blommor och grönt!

Favoriten – primula!

Hortensia är alltid rätt!

Så gick vi upp en våning till showrummet med den underbara utsikten…

Häruppe är det fin utsikt över havet och så fin inredning som finns både uppe och nere.

Men den här gången blev det inget shoppat, då vi ville vidare tillbaka mot Öckerö för att äta lunch på Nimbus och därefter gå slingan på Hälsö. Och så blev det!

Efter ha njutit av bland annat de vackra blommorna vid Lilling Cottage, ätit en god fiskrätt vid Nimbus, ville vi nu gå skärgårdsslingan på Hälsö. Vi upptäckte den här slingan för ett par år sedan och återvänder gärna hit! Oavsett årstid finns det alltid något som fångar min uppmärksamhet.

Här i bakgrunden syns Källö Knippla och det går att komma dit med färja från Hälsö, men också till Hyppeln och Rörö. Det är underbart vackert här ute på Nordöarna! Toppen att parkera på fastlandet och ta sig ut på cykel och med färja!

Lite knepigt att fota då solen står så lågt… men håll tillgodo! Solen belyser ön och jag hamnar i dess skugga! 🙂

Visst har vi en vacker skärgård!?

Just nu ligger dimman tät, men jag anar solen där bakom och förhoppningsvis får vi en solig lördag också! Passar på att städa och fixa nu på förmiddagen, så får vi se vad som händer under dagen och kvällen.

Vad ska ni göra?

Kram, Gunilla

Årets julbesök vid Trädgårdsföreningen i Göteborg!

Nu har maken och jag besökt Trädgårdsföreningen i Göteborg och årets tema ”Låt julen blomma”, där skänker blomsterkreatören Gunnar Kaj, glans och fägring åt årets julutställning! Efter många år som ansvarig för Nobelbankettens gröna arrangemang har nu Gunnar Kaj gjort om Palmhuset till halmhus. En utställning av tindrande stjärnor av halm och vackra blomsterarrangemang med bland annat hyacinter och azaleor. Vi var där förra året också och jag rekommenderar varmt att besöka Trädgårdsföreningen vid juletid. Och som extra bonus kan man redan nu få se de första kameliorna i blomning.

Vackert redan vid entrén…

Effektfullt med hyacinter runt palmerna…

Som små juveler sticker de upp ur halmen…

Lantligt och charmigt! Här skulle jag vilja sitta och skriva mina julkort!

Azaleor i många olika färger och toner…så vackert!

Och så de vackra halmstjärnorna…så vackra…

Vilket hantverk!

Vackert mot den röda tegelväggen…

Så gick vi vidare genom den vackra julstaden Göteborg och tittade på julskyltningarna och stadens juldekorationer. Jag njuter av allt det vackra och blommor och grönt tröttnar jag aldrig på. Det är mysigt att strosa runt där det inte är så mycket folk, slinka in på en mysig kvarterskrog och äta en bit mat och dricka gott vin därtill. Det är livskvalitet för oss. Någon julhets upplever jag inte…men mår ändå inte så bra som jag hade hoppats på efter ett flertal behandlingar. Nu hoppas jag att den snart stundande julledigheten kan råda bot!

Ett besök även hos Floramor och Krukatös…

Julens drottning i olika toner… amaryllis!

Den mysiga utegården som möter besökaren på väg in i butiken…

Dags att vila ryggen…

Må så gott!

Kram, Gunilla

 

 

Två västkustpärlor!

Underbara fredag är här och jag ska åter bli fin i håret och sedan blir det en tur en till staden för att komplettera resegarderoben lite. 🙂 Ja, så är det! Vi har förhoppningsvis en underbar semestervecka framför oss med härliga upplevelser och mer soliga dagar! 🙂

Soliga och underbara dagar har vi kunnat njuta av länge nu och för en vecka sedan, över helgen, befann vi oss tillsammans med lilla familjen på Härmanö och Gullholmen. Två helt fantastiska västkustpärlor! Fredagen och lördagen bjöd på övervägande sol och söndagen inleddes med lite regn och friska vindar, men regnet blåste bort och fram tittade solen igen.

En liten gångbro är det som skiljer Härmanö och Gullholmen åt. Båda öarna är bilfria, så det är var ju tur att det fanns dragkärror att låna för att lättare ta all packning till och från våra stugor. Det blir en hel del även om det bara gällde en helg, då det ska med sängkläder, mat och lite annat smått och gott. Men det var sannerligen värt besväret!

Vi har tidigare åkt med ångaren Bohuslän och då la båten till vid Gullholmen och vi fick möjlighet att besöka dess två underbara pärlor. Redan då bestämde vi oss för att återkomma hit. Miljön är fantastisk och där finns allt det som jag älskar med Bohuskusten.

thumb_dsc_0007_1024

I väntan på färgan vid fastlandet, tog jag ett foto mot Gullholmen…

thumb_dsc_0009_1024

Och se där ligger färgan som vi väntar på. Det tar mindre än tio minuter att åka över…

thumb_dsc_0071_1024

Promenaderna över och mellan öarna blev många och att gå där mellan husen i de smala gränderna och nere vid hamnen bland sjöbodar och båtar är något bland det bästa jag vet!

thumb_dsc_0105_1024

Vilken skönhet…

thumb_dsc_0110_1024

Nästan tvillingar…

thumb_dsc_0062_1024

thumb_dsc_0111_1024

thumb_dsc_0089_1024

thumb_dsc_0090_1024

thumb_dsc_0018_1024

thumb_dsc_0047_1024

Vilken underbar snickarglädje!

thumb_dsc_0069_1024

Somrigt! 🙂

thumb_dsc_0085_1024

Mysigt!

thumb_dsc_0091_1024

Dekorerat! 🙂

thumb_dsc_0079_1024

Och här ha vi husen. Vi bodde i hus två från vänster och lilla familjen i det fjärde från vänster. En liten damm fanns framför våra hus. Alla hus hade balkong och altan.

thumb_dsc_0115_1024

Vy ifrån vår balkong…bergen som jag älskar!

thumb_dsc_0114_1024

Och havet och fyren som skymtar därute…

thumb_dsc_0043_1024

Vy över våra hus uppifrån lotskiken i kvällsljus.

thumb_dsc_0038_1024

Vy över hela härligheten! 🙂

thumb_dsc_0078_1024

De vackra bergen i skymningen…

thumb_dsc_0076_1024

Och himmelen!

På söndagen efter regn och blåst blev det åter uppehåll och vi passade på att gå en lång promenad i det vackra landskapet på Härmanö, innan det var dags att åter stiga på färjan för vidare färd hem.

thumb_20160911_110551_1024

Det var otroligt vackert här och när jag såg vallmon, blåklinten, det lilla huset, havet och vidderna…tappade jag nästa andan av beundran!

cropped-cropped-omslagsbild.jpg

Det var som i en tavla… Och nu har detta foto fått pryda min header!

Vilken fantastisk natur vi har och vilka lycka när september bjuder på sommarvärme! September är en perfekt månad att vistas vid havet. Det är mycket lugnare, inte så mycket turister och som sagt ofta är det sol och värme.

Må så gott alla bloggvänner!

Kram, Gunilla

 

 

 

Utflykter i underbart sensommarväder!

Hej bloggvänner!

Vilket underbart sensommarväder det är och varje ledig stund ger vi oss iväg på utflykter! Vi tränar flitigt inför kommande cykelsemester och det ska bli så roligt!

I början av veckan tog vi med cyklarna ut till Göteborgs norra skärgård. Där cyklade vi på Öckerö, Hälsö, Rörö, Hönö och på Fotö. Öar som vi besökt många gånger, men där det alltid finns något nytt att upptäcka. Vi har till exempel inte cyklat över till Fotö och bron är ganska så brant om man säger så!!

thumb_dsc_0019_1024

thumb_dsc_0020_1024

Vi klarade att trampa uppför, men sedan skulle vi ju tillbaka också!!

thumb_dsc_0011_1024

thumb_dsc_0012_1024

Fina vyer uppifrån bron…

thumb_dsc_0017_1024

Den lilla hamnen vid Fotö, där det fortfarande ligger fullt med båtar. På vintern är det så tomt här, men lika vackert!

thumb_dsc_0017_1024

Tycker om sjöbodarna och den blå båten! 🙂

Tidigare i somras fann vi en slinga att gå på Hälsö, jag rekommenderar verkligen att gå den. Uppifrån bergen är det vacker utsikt ut över Nordöarna och i horisonten skymtar där Marstrands fästning.

thumb_dsc_0006_1024

Slingan som både går att gå och cykla på. Bitvis är det dock bäst att leda cykeln! Här finns artrik flora också, så håll utkik efter små skyltar.

thumb_dsc_0007_1024

Från toppen ser vi här ut mot Källö-Knippla. Så mysigt!

thumb_dsc_0005_1024

Nog skulle jag tänka mig att ha ett sommarhus här! 🙂

Ja, vi har en fantastisk skärgård och det är lätt att ta sig över med både bil och cykel. Det sistnämnda är att rekommendera, då det är så lätt att ta sig fram med de olika färjorna mellan öarna. Det finns pendelparkeringar nära Hjuvik där det går att parkera bilen, för att sedan ta sig till färjeläget vid Hjuvik.

Nu väntar nya äventyr med ”lilla familjen!”…

Trevlig, solig helg!

Kram, Gunilla

 

 

Ett nytt besök vid natursköna Torslandaviken!

Dagarna och veckorna som har gått har verkligen varit intensiva, innehållsrika och glädjefyllda. Flera olika upplevelser tillsammans med kollegor, barn och föräldrar. Höjdpunkten blev då jag och några kollegor blev medbjudna av en gemensam kollega och hennes make på en seglats i Göteborgs skärgård. En helt fantastisk eftermiddag och kväll där glädjen inte ville sätta några gränser! Och alla fick vi pröva på att stå vid rodret…ingen liten segelbåt precis! 🙂 Läskigt var ordet!

Ny styr jag ut ifrån Sannegårdshamnen och ut förbi Älvsborgs fästning. Sedan ska seglen hissas!

20160614_152655 (1)

Kapten Anders övervakar noga…

thumb_20160614_132631 (2)_1024

deras underbara segelbåt! En fantastisk dag och kväll tillsammans med kollegorna! 🙂

Även om jag nu älskar att vara ombord på en båt, så är jag också mycket tillfreds med att vandra i skärgårdsmiljö. Vi har åter besökt Torslandaviken och upplevt den vackra miljön i försommartid! Sist vi var där var det vårvinter och vid det besöket insåg vi att vi mer gärna skulle återkomma hit.

Jag behöver kontrasterna…liv och rörelse, glädje och skratt. Stillhet, närhet, lugn och eftertanke. Meditativ rörelse när den r som bäst!

I vintras i februari då såg det ut så här…

thumb_P1070122_1024

thumb_P1070119_1024

Vackert tyckte vi då och så även nu…

thumb_DSC_0002_1024

Nu fick vi uppleva det mesta av det som vi hade läst oss till. Det rika djur – och växtlivet. En helt förändrad vy med mängder av ängsblommor, fjärilar och kända och okända djur.

thumb_DSC_0012_1024

thumb_DSC_0034_1024

Det jag absolut ville se och fotografera var en blåvinge och det var sannerligen inte lätt. De flög runt oss på flera ställen i olika storlekar, men sitta stilla ville de inte! 🙂 Ser ni möjligen den lilla blå pricken?

thumb_DSC_0015_1024

Betande kor på strandängar…kan de ha bättre miljö? De såg så lyckliga och förnöjsamma ut och hade verkligen vidder att röra sig på!

thumb_DSC_0014_1024

Ville gärna vara med på bild! 🙂

thumb_DSC_0019_1024

De tittade dock misstänksamt på oss ibland…

thumb_DSC_0033_1024

Svalor flög omkring och ville inte vara med på bild…överallt hålor som de flög in i.

thumb_DSC_0007_1024

Jag försökte smyga mig nära…tror att vi hade turen att se en ängspiplärka.

thumb_DSC_0008_1024

thumb_DSC_0026_1024

Det är en mycket speciell miljö att vandra i då den skiftar karaktär. Ibland lite kargt och sparsamt med växtligheten, ibland ängsmark och mer vegetation.

thumb_DSC_0025_1024

thumb_DSC_0010_1024

thumb_DSC_0039_1024

Prästkragar alldeles intill vattenbrynet.

Må så gott och njut av nuet!

Kram, Gunilla

 

 

 

 

 

Vi firade vår bröllopsdag med vandring, bad och bubbel på Vrångö!

Igår, 5 juni, kom vi äntligen iväg till Vrångö i Göteborgs yttersta skärgård! Därute firade vi vår 40-åriga bröllopsdag med vandring, bad, fika och bubbel! 🙂 Väl tillbaka här hemma, grillade vi och njöt av dagens upplevelser, varandra och ytterligare en skön sommarkväll. Vilka fantastiska sommardagar!

Vi skulle besökt Vrångö förra sommaren, men det blev lite fel i planeringen och den gången hamnade vi istället på Styrsö och Donsö. Inget alls fel med det, då alla öarna i skärgården är väl värda att besökas. Men nu blev det Vrångö och även om vi för många år sedan var där, så minns vi inte hur det såg ut.

När vi planerade för vår bröllopsdag, så resonerade vi hit och dit om vi skulle resa bort, gå på restaurang, boka in oss på ett hotell i Göteborg? Planen blev att vi har bokat en resa nu i sommar och en till hösten…något att längta till!

Vi valde att göra det som vi tycker allra bäst om –  att cykla eller vandra och gärna i skärgården. Inne i Göteborg är det väldigt trångt om utrymme…för här råder det ”Håkanfeber!” Vår allas goa, Håkan Hellström! Nu var vi inte ensamma om att vilja åka ut i skärgården heller….skärgårdsbåtarna var välfyllda med badsugna stadsbor och skärgårdsbor!

thumb_DSC_0006_1024

Skärgårdshus vid färjeläget vid Saltholmen med egen brygga och båtplats. Här skulle jag absolut kunna tänka mig att bo! 🙂

thumb_DSC_0008_1024

Men nog njuter jag av att kunna åka med buss, spårvagn och sedan kliva på en båt som i princip tar mig dit jag vill på en biljett. Fantastiskt!

thumb_DSC_0012_1024

Sedan finns det ju andra vackra segelfartyg…

thumb_DSC_0010_1024

Och kobbar, skär och en och annan fyr!

thumb_DSC_0050_1024

Vi vandrade som synes den Norra slingan som är 3, 4 km lång, beroende på var man börjar. Det finns också en slinga i den södra delen. Vi gick först ner mot ”Lotskiken” som syns på långt håll…

thumb_DSC_0013_1024

thumb_DSC_0020_1024

thumb_DSC_0026_1024

Ni kan tro att det är en underbar utsikt här uppe över hav, bebyggelse och natur.

thumb_DSC_0023_1024

thumb_DSC_0022_1024

thumb_DSC_0025_1024

Jag kan blicka ut över dessa vyer hur länge som helst. Jag blir både glad, lycklig och sorgens på en gång…det är mäktigt!

thumb_DSC_0034_1024

Naturens egen palett…

thumb_DSC_0031_1024

Vi passerade hamnen och små vikar och charmiga hus på vår väg mot vandringsleden.

thumb_DSC_0030_1024

thumb_DSC_0029_1024

Och den här cykeln var inte till låns! 🙂 Charmigt var ordet!

thumb_DSC_0048_1024

Att vandra och cykla är något att det bästa som finns och att få dela de upplevelserna som det ger med sin make och tillika vän, är något att vara TACKSAM över!

thumb_DSC_0042_1024

Vi passerade några fina badplatser och här stannade vi till och slog oss ned på en berghäll ovanför stranden. Det blev årets första dopp, fika och lite bubbel! Underbart! 🙂

Vi vill gärna åka ut hit fler gånger och nästa gång kanske då ”majnycklarna” blommar. Såg ett underbart foto på gullvivor då de stod i full blom här ute…det missade vi nu. På vår vandring passerade vi lägenheter nere vid hamnen som man kan hyra…det känns lockande att göra en vår eller tidig höst. Älskar skärgården i september…lugnet och sensommarvärmen!

Rosor…ljuvliga rosor fick jag av maken…

thumb_DSC_0002_1024

thumb_DSC_0004_1024

Höga och majestätiska och i en färg som maken vet att jag tycker om.

Nu ska jag bege mig ut i trädgården och göra fint i rabatterna och kanske det blir en promenad ned till sjön och kapellet där det under dagen och kvällen är nationaldagsfirande!

thumb_DSC_0024_1024

Önskar er en fortsatt fin helg och nationaldag!

Kram, Gunilla