Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge!

Ja, här har vi lite trevliga planer för februari att se fram emot och vi behöver sannerligen det! Får hoppas att jag håller mig frisk nu på alla de sätt. Jag gör så gott jag kan med ”vitaminshot” på morgonen och massor med frukt och grönt för övrigt.

Februari och mars är inte mina favoritmånader, men som alltid så gäller det att göra det bästa av de dagar som är nu! Idag tog maken och jag bort en del av vinterdekoration i krukorna runt om huset. Men inte allt – bara det som kändes visset och ”juligt”. Snart, snart, kan jag fylla den första korgen med lite vårblommor istället som välkomnar vid entrén. 🙂

Snart är det också dags att klippa ned pelargonerna och plantera om dem. Tittade in i förrådet idag och det är svårt att tro att de ska växa sig frodiga så småningom. Men längst ned på plantorna skymtade det gröna skott! 🙂

Men det bästa av allt är att vi ska gå ut på resturang och därefter blir det teaterbesök. Får återkomma om det. Vi ska också vara turist i vår egen stad och sova på hotell! Något som vi tänkte göra redan i december, men Berlin kom emellan! 🙂 Vi har valt hotell Eggers som är ett gammalt anrikt hotell och som har genomgått en varsam totalrenovering. Allt började med att jag önskade mig en hotellnatt i Göteborg som födelsedagspresent. Fyllde år i november och jag nämnde då Eggers för att jag gillar deras interiör och koncept. Så råkade det vara ”öppet hus” en lördag i november och en ”poängpromenad” i hotellet som ett sätt att visa upp de nyrenoverade rummen. Vi gick rundan och svarade på frågor och sedan blev jag en av vinnarna! Jag vann en lunch för två på Eggers.

Åh, det ska bli så roligt och mysigt om vädret tillåter, att flanera i staden, sedan lite siesta, klä sig fint och därefter förhoppningsvis njuta av en trerätters middag och dryck. Så hoppas jag på god sömn i något av de vackra rummen och på morgonen därefter  – en maffig frukostbuffé, innan vi snabbt tar oss hem igen. Låter inte detta bra så säg!?

Alla bilder är ifrån Eggers hemsida…

Den vackra receptionen…

Och trappan! Så vackert!

Restaurang och Orangeriet…

Sätta sig ned här och ta en kopp kaffe…

Restaurangen och baren…

Lite bubbel kanske!?

Alla rummen olika… jag som älskar grönt!

Det här är sobert enligt min smak! Älskar tapeten och sänggaveln!

Fast jag tycker nog att jag får vänta för länge ibland! 🙂

Kram, Gunilla

 

 

 

Jag såg en urläcker veteranbil och sedan såg jag kofferten – en Louis Vuitton!

En av dagarna på vår cykelsemester vid Gardasjön, cyklade maken och jag till Riva del Garda. En liten stad nära Torbole del Garda där vi bodde. Vid vårt besök var den lilla hamnstaden full av veteranbilar. Urläckra skulle jag vilja säga!

En av dem fångade mitt och många andras intresse och ni förstår nog varför…

thumb_20160922_144043_1024

Mitt på torget stod den här skönheten, en Daimler och ägaren satt väl vid uteservering alldeles intill och njöt av att vara dess ägare! Bilen fick stor uppmärksamhet…

thumb_20160922_144144_1024

Jag skulle mer än gärna vilja var dess ägare och vara tidstypiskt klädd och fara runt i Italien. Tänk att sitta i det ursnygga skinnsätet och ha en charmig och sportig italienare jämte sig! 🙂

Många tittade nog på de tekniska detaljerna men jag hade bara ögonen riktade på en enda detalj…

thumb_20160922_144053_1024

Ser ni den – kofferten? Åh, jag blev alldeles knäsvag!

thumb_20160922_144113_1024

Flera underbara väskor…så som det såg ut när det begav sig.

thumb_20160922_144105_1024

Tänk att äga en sådan lyxig bil som dessutom har kofferten kvar! Och inte vilken koffert som helst utan en äkta Louis Vuitton!!! Jag blev så lyrisk när jag såg väskan att jag fullständigt tappade kontrollen över mig själv. För att få bra närbilder tog jag några steg bakåt och några till och ramlade rakt in i en blomsterrabatt! 🙂 Jag landade ganska mjukt och jag, kameran, och blommorna klarade sig bra.

Då och då finns de här kofferterna på auktion och inbringar stora summor. De är verkligen eftertraktade av samlare och det är lätt att förstå!

8253942_fullsize

louis-vuitton-cotteville

Kanske jag packar i den här resväskan nästa gång! 🙂

Men det finns ju mindre väskor av Louis Vuitton…

louis-vuitton-speedy-monogram-canvas-side

Den lilla perfekta väskan för kvällen…

Ja, det här är absolut ett av mina favoritmärken! Men ännu äger jag ingen…

Lite flärd så här på en måndag! 🙂

Kram, Gunilla

 

 

Inspirerad av interiören ur filmen Galen i kärlek!

För någon vecka sedan sändes filmen ”Galen i kärlek” (Something´s Gotta Give 2003) på tv. En rolig och mysig film om ”mogen kärlek” med bland annat Jack Nicholson och Diane Keaton i rollerna. Inte den bästa film som jag har sett, beträffande innehållet, men både interiören och exteriören är alldeles underbart smakfullt! Jag har sett filmen några gånger bara för att jag älskar inredningen i huset, men också för att de båda huvudrollsinnehavarna tillhör mina favoritskådespelare. Filmen utspelas i huvudsak i en alldeles fantastisk strandvilla i Hamptons.

Filmen har inspirerat till det som vi kallar för New Englands inredning, men ibland har det blivit alldeles för mycket på en gång enligt mitt tycke. När de maritima inslagen tillsammans med amerikanska flaggor dominerar inredningen, så blir det inte smakfullt eller estetiskt tilltalande!

Bilderna har jag hämtat ifrån nätet. Pictures of Celebrities.

vardagsrum

Mörka trämöbler mot ljusa och blå textilier är så vackert!

somethings-gotta-give-living-room-arch-digest

Mattan som är rejält tilltagen ramar in hela sittgruppen, vilket är ursnyggt! Svarta detaljer är viktigt då det kontrasterar mot det ljusa.

image30_thumb

Inbyggd bokhylla och många små lampor som skapar rätt stämning!

cuando-menos-te-lo-esperas-4

Färska blommor, hör till och massor av levande ljus….och en eller annan snäcka och vackra stenar går för sig! 🙂

Its-Complicated

Vy en mot lika underbara köket!

köket

somethings-gotta-give-kitchen-island

1[2]

Vy inifrån sovrummet. Vem skulle inte vilja sitta där och skriva!?

stranden

En underbar scen ifrån beachen!  Kärleken börjar spira! 🙂

DIANE KEATON stars in SOMETHING'S GOTTA GIVE, a Warner Bros. Pictures' and Columbia Pictures' presentation, distributed internationally by Warner Bros. Pictures, also starring Jack Nicholson. PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION.

DIANE KEATON stars in SOMETHING’S GOTTA GIVE, a Warner Bros. Pictures’ .

Diane Keaton – sagolikt vacker i en enkel svart klänning! Alla som sett filmen minns säkert den här scenen då hon är på väg ut på en date…

Jag skulle inte ha något emot att flytta in i det här huset! Det här är för mig äkta New Englands inredning befriat från störande element!

Eller vad tycker ni?

Kram, Gunilla

 

 

Grått hår kan vara ursnyggt!

Idag har jag varit hos min nya frisör och det besöket fick mig på mycket gott humör av flera anledningar! 🙂 En manlig frisör, vid namn Charlie och av utländsk härkomst. I frisörstolen kände jag mig som drottningen själv (hur hon nu känner sig vid frisörbesök) för jag blev så väl omhändertagen på alla de sätt och vi fann varandra direkt i ”goda samtal” och förenades i hur världen skulle kunna bli godare. Jag fick höra vilket fantastiskt land Sverige är och hur tacksam Charlie var och är för att få bo i ett land som Sverige. Jag önskar att vi alla vore lika tacksamma som Charlie!

För att återgå till mitt hår, så avslöjade jag för Charlie att jag under ett års tid har låtit håret växa ut från mycket kortklippt till nuvarande page. Jag har haft kortklippt hela mitt vuxna liv och färgat det i olika röd/bruna toner. I min natur är jag gyllene blond. Fast det är ju ett tag sedan! 🙂  Under året som gått har ”de grå stråna” blivit allt synligare och nu är det dags för ytterligare en förändring och min frisör är med på noterna! Nästa gång, om cirka 7 veckor, då blir det slingor och låta den grå färgen komma fram. Med slingor blir övergången mjukare…

Jag har inte varit så värst gråhårig, men jag har färgat eller tonat håret ändå för att få en klädsammare ton som harmonierar med mina egna färger. Grått hår är klädsamt på många, men som alltid gäller det att hitta nyanser som stämmer med överens med hud och ögon. Hur det kommer bli i slutändan återstår och se med tiden.

Krakowresan 7-10 november 2013 081

Kortklippt och firar min sextioårsdag i Krakow.

thumb_DSC_0118_1024

Ungefär tre år senare…på vårt barnbarns dop nu i våras. De grå anas…

thumb_DSC_0004_1024

Idag nytonat och inga synliga grå strån längre. På sju veckor kommer det att bli en märkbart synlig utväxt, vilket det var idag när jag kom till frisören. Jag tycker det är urfult med en utväxt och redan efter fyra veckor börjar jag se den. Men nu har jag bestämt mig…jag är redo för en förändring! Ska faktiskt bli spännande och se hur jag reagerar på ”mitt nya jag!” Om sju veckor…

Det här är min inspirationsbild…

Foton som jag lånat ifrån nätet…

Diane-Keaton

Diane Keaton…så fin i sitt grå hår och slingor som mjukar upp. Jag kommer dock att välja varmare toner.

ellenbarkin-newnormal

Ellen Barkin i en lite busigare page…något jag kan tänka mig.

helen-mirren-

Och hur snygg är inte Helen Mirren i grått hår!?

M-magasin

En för mig okänd men mycket snygg kvinna. Bild från M-Magasin.

meryl-streep-dpa-neu-490x367

Meryl-Streep-meryl-streep-33067977-1024-768-490x367

Meryl Streep klär i allt!

Liksom…

JenniferAniston

Underbara Jennifer Aniston!

Visst kan det vara snyggt med grått hår!?

Kram, Gunilla