Att blanda olika inredningsstilar till en personlig mix!

Min inredningsstil består av olika stilar, vilket jag tycker gör ett hem intressant och personligt. Den ”röda tråden” är att hålla en genomgående samstämd färgskala. Basen är bruna och beige toner, samt vitt, grått och svart. För en tid sedan gjorde jag en inredningstest på nätet för att se vilken inredningsstil som tilltalade mig mest och resultatet blev; ”ett personligt hem med stilnycklar som: klassiskt, lantligt, rustikt, industriellt och vintage!” Stämmer riktigt bra! Jag hämtar inspiration från flera olika håll som; inredningsbloggar, filmer, Tv-program, hotell och tidningar.

Till mitt ”nya kontor”, önskade jag mig ett nätt, svart skrivbord…

 Inspirationsbild 1, ifrån nätet

Här har ni mitt skrivbord som jag är så nöjd med! Inköpt hos ”Hemlyckan” i Alingsås. Stolen kommer ifrån mitt barndomshem och var vit ifrån början. Maken målade in den i en matt svartbrun ton. Kanske inte så sittvänlig, men passar bra i stilen.

Bakom skrivbordet, vid den andra väggen – ett svart skåp för ”vackra ting”! Passar så fint till de gustavianska stolarna och skrivbordet.

I skåpet har jag samlat minnessaker och böcker som har någon betydelse för oss. Skåpet är ifrån Ikea och heter Malsjö och är den enda nya möbeln i rummet.

Inspirationsbild 2. Sovrum….

Bilden är lånad ifrån Damernas värld.

Faktum är att den här bilden hittade jag när vårt sovrum var klart. Vi målade en djup brun fondvägg och en greige ton på de tre övriga väggarna. Den sistnämnda färgen målade vi även väggarna med på mitt kontor. Snyggt då rummen ligger intill varandra. Golven är också utbytta och samstämda med det golv som vi la in i köket.

På bilden här ovan är sängen bäddad med linnelakan… något som jag älskar att sova i! Vanliga lakan och påslakan ska vara släta och prydliga, men linne… det får gärna vara skrynkligt!

Så här blev det i vårt sovrum…

Den vita stolen som nu är ommålad mot den mörka fondväggen och de övriga greige tonerna…

Linne är så skönt och snyggt!

Ser ni lampan? Väldigt lik den som är på inspirationsbilden!

Lampan är ifrån Mio och det är densamma som står på skrivbordet! De vita sängborden är så fina mot den mörka fondväggen.

Sybordet är ifrån min mormors hem, tavlan ovanför ett kärt minne ifrån min svärmor.

Nu letar jag efter några tavlor, en spegel eller fler…

Älskar att blanda olika stilar till en personlig mix!

Kram Gunilla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Att rensa och organisera är att underlätta både för sin egen del och för sina anhöriga!

Något av det värsta som skulle hända i vårt hem är att mötas av att det har varit inbrott, eller ännu värre att förlora delar eller allt i en brand! Blotta tanken skrämmer mig! Tack och lov, så har vi hitintills inte blivit drabbade. Vi känner nog alla någon som har fått sitt hem genomsökt och förlorat personlig ägodelar. Dess bättre är det inte lika förekommande att förlora sitt hem och hus i en brand.

Något annat som kan vara lika smärtsamt och svårt är att rensa, och sortera efter någon nära anhörigs bortgång. Att ta hand om ett så kallat dödsbo. Som alltid när det gäller olika händelser, så påverkas vi på olika sätt. Allt beror ju på tidigare erfarenheter och på hur vi har lärt oss att hantera dem. Vid inbrott är det oftast personliga saker som går förlorade och som kan ha ett högt personligt värde. Det går oftast inte att ersätta fullt ut. (Känslomässig betydelse.) Vid en brand är det så mycket mer som går förlorat. Ett helt hem ska kanske återuppbyggas med allt vad det innebär ekonomiskt och känslomässigt! Men det som de flesta uttrycker först och främst, som har förlorat sitt hem i en brand, är främst tacksamhet över att inga människoliv gick till spillo! En högst naturlig reaktion, då vi vet att det allra värsta kan inträffa!

Vid andra tillfällen, kan situationen vara den att du väljer att göra dig av med ägodelar av egen fri vilja för att det är just det du vill och önskar! Du kanske ska flytta utomlands, byta till mindre bostad, eller helt enkelt väljer en livsstil där ägodelar har fått en mindre betydelse.

Anar du vart jag vill komma?

Ett begrepp som jag har sett och hört då och då är att ”döstäda”, vilket inte ska förväxlas med att ”dödstäda”. Det sistnämnda betyder att ta hand om ett dödsbo. Att döstäda är att göra just det som jag alltid har gjort. Rensa, sortera och organisera. Naturligtvis gör jag det främst för min egen skull. För vår skull. Men med tiden har det också kommit att innebära att även underlätta för våra barn. Jag vill inte att de ska ha ett ”berg av tillhörigheter” att ta hand om den dagen då vi har lämnat jordelivet! Och det som finns, det ska gå att överblicka.

Att rensa, sortera och organisera kan kännas övermäktigt, beroende på olika omständigheter. Vi lever olika liv och har olika krav och möjligheter till att skapa ordning och harmoni omkring oss. Ett flertal anser att det tar sådan tid att hålla ordning på allt och därför blir det rörigt och det är delvis sant. Vi har inte alltid ork och intresse av att ge vårt hem all uppmärksamhet. Det är så mycket annat som pockar på uppmärksamhet och som kanske känns mer angeläget! Min övertygelse är dock att ett hem som inte är belamrat med möbler och prylar och där det mesta får ha sin plats, är ett hem som dels är lättstädat, dels är ett hem som dess invånare mår bra i.

Om jag avslutar där jag började, så är det så klart en stor skillnad på att förlora ägodelar i till exempel en brand och att själv vilja rensa bort onödiga ägodelar. Men sammantaget är hur lite en del av alla våra ägodelar egentligen betyder för oss och ändå tycker så många att det är svårt att göra sig av med dem! Kanske snarare att det är så att ”bara tanken på att ta tag i det”, är det som tynger! Ju äldre jag har blivit, ju mer saker inser jag att jag inte behöver. Livet är som bekant föränderligt och jag eftersträvar att hela tiden anpassa vårt hem efter våra behov. Därför behöver vi alla med jämna mellanrum rensa, sortera, skänka och sälja saker, för att själv trivas och för att underlätta för våra anhöriga. Men det gäller förvisso att rensa både med hjärta och hjärna. Med det menar jag att skänka och ge bort ägodelar och annat till anhöriga och andra medan man själv lever!

Vad som gör ett hem vackert är högst personligt! Jag har lånat några bilder ifrån Alvhems mäkleri Göteborg. Hem som tilltalar mig i färg, former och i sättet att inreda.

New York känsla. Avskalat och underbara naturtoner!

Vackra stilleben – att samla ihop!

Vackert i ett fönster eller på ett bord som nedan.

Färgerna som binder ihop de olika stilarna på möblerna och tillbehören.

Avskalat, lugnt och harmoniskt!

Ja, jag vet att det här är stylade hem! Men det är inte mängden saker som gör ett hem. Det är färgsättningen, stilblandningen, placeringen, sammansättningen som skapar en helhet och gör hemmet harmoniskt!

Inspirerad? Hoppas det!

 

Kram Gunilla

 

 

 

Renovering med början i fel ände!

Under hösten renoverade vi i vårt kök med tillhörande matplats, Det är så gott som klart där nu. Det som eventuellt återstår är en ny disk – och arbetsbänk. Frågan är om det behövs? Det får mogna.

Nu är det dags att fräscha upp golv – och väggytor på det översta planet, där vi bland annat har vårt sovrum och ett annat rum som med tiden har blivit mitt kontor. Den här processen att välja färger, möbler etcetera är både roligt och svårt. Oftast har jag en tanke om vilka färger och möbler som skulle passa in. Problemet är oftast att det finns så mycket att välja på. Men jag brukar inte falla för trender, utan kommer att hålla fast vid vår färgskala av naturtoner. Därför är det ju bra ändå att bruna toner är på tapeten igen! 🙂

Nu handlar det inte så mycket om att köpa nya möbler, snarare att rensa bort sådant som inte fyller någon funktion längre. Vi behöver inte längre något bokskåp, stort skrivbord och dithörande hyllor på mitt lilla kontor. Som det är nu är det ett hopplock av ärvda och icke funktionella möbler och det är inte trivsamt. Här pågår operation utrensning till ett minimum av bland annat möbler, böcker och pärmar. Sälja, skänka, slänga och spara! En liten egen skrivplats behöver jag och som av en händelse fick ett alldeles underbart litet damskrivbord följa med hem då vi besökte Alingsås. Jag har länge önskat mig ett sådant och det här skrivbordet passar så fint ihop med vår två gustavianska stolar. Stolar som jag vill ha kvar eftersom de för mig är så förknippade med min mormor och hennes barndomshem. Vi besökte Hemlyckan i Alingsås – en av mina favoritbutiker som jag har nämnt tidigare och där fann jag bordet! Nu känns det ju extra bra att också inhandla något som är bättre begagnat och som har en själ!

Nu brukar jag inte köpa möbler före en renovering, men skrivbordet kommer bli så fint i det ”nya rummet.” Det vet jag med säkerhet!

Visst är det ett underbart vackert skrivbord och som passar så fint ihop med de gamla gustavianska stolarna!? Stolarna är lite bräckliga att sitta på, så jag får införskaffa något annat passande och som kanske bryter av i stilen.

Matt och vaxad yta för bästa finish! En enda stor låda och det räcker gott!

Några föremål som absolut inte ska rensas bort är några gamla och kära fotopärmar och böcker av skinn. Älskar sådana föremål och särskilt då de har en känd släkthistoria.

Aldrig någonsin ett nytt album kan bli så här vackert! Eller hur?

Ska bli roligt att visa er det slutliga resultatet! Processen är som sagt igång!

Kram Gunilla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En titt i det nya köket!

Kom på att jag inte visat er foton på vårt nyrenoverade kök! Ni är ju några som vill se resultatet. Allt är inte klart, arbetsbänkar och diskbänk ska bytas ut, men för övrigt är det klart och vi är så nöjda. Något stort rustikt lantkök har det inte blivit – det kan det inte bli i vårt lilla radhus. 🙂

Först ett foto vid matplatsen hur det såg ut innan vi påbörjade förändringen. Väggen var målad i en” kaffe latte färg”, panelen som haft olika färger är nu borta. Tallrikshyllan har fått nytt hem! Golvet är utbytt och har en karaktär av ”plankor” och är gråvit i tonen. Vitlaserad ek.

Vi vill behålla den lantliga känslan, men mer rustik. Istället för den vita panelen, valde vi en tapet som ser ut som träspont. Det är svårt att se på bild men golv, tak och tapet harmonierar så fint.

Så svårt att fota nu i mörkret. Närbild på tapeten.

Morgonmys! 🙂

Kvällsmys!

Den andra långa väggen – det som blir vårt lilla allrum. Ekskåpet och spegeln har fått nytt hem och kistan väntar på sitt nya hem! 🙂 Valvet är borta!

Ingen dramatisk förändring, men så luftigt och ljust det blev! Lampan på skåpet är ny och kommer som många andra lampor i vårt hus ifrån Watt och Veke. Älskar deras lampor!

Köksdelen skymtar i den nya spegeln från Ikea…

Är så nöjd med skåpet som heter Hemnes, från Ikea. Går förstås inte att jämföra med vårt gedigna och massiva ekskåp. Men det var dags för något luftigare och nättare intryck!

Fototavlan har jag köpt av min bloggvän Christina! Här på skåpet fick den äntligen en bra plats. Alla färger i köket kommer igen i tavlan! 🙂 Christina har ibland fotoutställningar och gör underbara installationer av sina foton och dikter. Kika gärna in på hennes blogg! 

Praktiskt med skjutdörrar… Visst är golvet snyggt!? 🙂

Och i skåpet kan man ha lite av varje som syntes! 🙂

Själva köket ligger till höger på bild. Ny fönsterlampa! 🙂

Som passar så bra där i fönstret!

Må så gott!

Kram, Gunilla

 

 

 

 

 

Drömmen om ett stort, lantligt, rustikt och industriellt kök!

Ja, här går jag och drömmer om det stora, stora lantköket i vårt lilla, lilla radhus! Nu blir det inte som alla kan förstå något stort lantkök, men nytt och fräscht kommer helhetsintrycket att bli! Vi har funderat och planerat fram och tillbaka om vi skulle riva ut hela köket eller delar av det. Vi har renoverat i omgångar och alla vitvaror är nya, nytt kakel och köksluckor. Så nu byter vi ut golvet, tar bort valven och öppnar upp och så blir det därmed nya ytskick. Det blir nya arbetsbänkar/diskbänk också. Hade vi rivit ut allt och ändrat planlösningen, så hade jag kommit närmre drömmen om ett stora lantkök. Men det ingreppet är stort och omfattande och efter diskussioner fram och tillbaka, så tror vi att slutresultatet blir bra så här också.

Nu har vi kommit en bit på vägen, maken kommer att bli klar med golvet idag och därefter ska golv – och taklister upp. Därefter blir det att invänta målarmästaren och vår vän rörläggaren! 🙂 Sedan är det min tur att få inreda och det är ju så roligt! Jag googlar runt och tittar på vitrinskåp, hyllor, lampor… det finns så mycket fint!

Genom att googla på rustikt och industriellt lantkök så blev resultatet som följer…

Älskar det vita och ljusa mot träfärgat…

Lite franskt, lite svenskt och en stilsäker blandning av gammalt och nytt.

Öppna rejäla hyllplan där fint porslin samsas med dekorativa föremål. Älskar det slitna köksbordet!

Så viktigt att bryta av mot vitt och svart genom att blanda in bruna toner…

Är så förtjust i hyllor och knoppbrädor som gör det hemtrevligt och lätt att förändra.

Rustikt porslin tillsammans med det lätta och skira. Så enkelt och vackert för ögat!

Även om min dröm inte blir helt uppfylld, så går att få till en viss känsla som man tycker om genom att möblera och tillsätta saker som förstärker just den känslan. Några veckor till får vi leva i röran, men sedan så…

Kram, Gunilla

Inspirerande tapetkollektion och interiör – Villa Dalarö!

Vi går i tankarna att göra om i vårt kök. Helst skulle jag vilja byta ut hela köket och göra om planlösningen som skulle göra vårt kök mer funktionellt och rymligt! Under tiden som jag drömmer och planerar så kikade jag in på Sandbergs tapeter och i deras blogg kom jag fram till ett reportage och en kollektion tapeter vid namn ”Villa Dalarö”. Åh, jag blev helt betagen!

Vad jag förstår så har stylist Marie Strenghielm ”lånat ut” delar av sitt hem för att där göra de inspirerande miljöerna och fotografen är Anna Malmberg.

Älskar huset, miljöerna och tapeterna! Eller vad säger ni!?

Älskar de här husen med snickarglädje och att de ligger nära havet är ingen nackdel! 🙂

Ett underbart lantkök om du frågar mig! Men det skulle inte passa här i vårt hus!

Älskar de här färgerna och den avslappnande miljön!

Sirligt och ljust! Älskar de olika kuddarnas material och tapetmönstret!

Vilken underbar entré! Golvet, färgerna, tapeten, tavlorna – ja allt!

Säger bara harmoni! Ljuvligt!

Vilket underbart stilleben och tapeten lyfter fram de vackra föremålen!

Och den bästa bilden sparade jag till sist! Alltså det här med platsbyggda bokhyllor!

Jamen att drömma kostar inget… men ett helt nytt kök kostar ju! 🙂

Och om jag får bestämma så vill jag bli fotograf och stylist i mitt nästa liv… 🙂

Kram på er!

Gunilla

 

Naturen och Feng Shui är min inspiration när jag inreder!

Hej alla fina läsare!

Vad gott det gör i kropp och själ när solen visar sig och att naturen bäddar in sig i lite vitt! Ännu har vi ingen snö här på västkusten, men rimfrosten gör sitt bästa för att ge lite julstämning. Jag längtar ut till skogen och havet – till mina promenader! Men här ligger jag mest och försöker återhämta mig efter att ha drabbats av akut ryggskott – igen! Förmodligen en kombination av reumatisk påverkan och för hög arbetsbelastning. Men efter goda samtal, ser det nu ut som om arbetsbelastningen ska minska. Personalgruppen ska få förstärkning!

Så till dagens rubrik….

Jag inreder inte efter någon särskilt trend. Jag är plockar godbitar ur olika inredningsstilar, och för mig är det viktigt att det finns en balans mellan färgval, interiör och möbler. Jag har märkt att både maken och jag tycker bäst om dämpade toner – naturtoner och det är många gånger ifrån naturen som jag hämtar inspiration. Jag tycker om färg, men i små doser. Om man tittar i naturen, så kan du se den mest fantastiska färgstarka blomman eller busken. Men tänk på hur det ser ut runt omkring. Himmelen och och växtligheten utgör en lugn bas. Annars skulle vi ju inte se den fantastiska blomman. Eller hur? Tänk på humlorna! Tänk på ett maskrosfält mot den gröna ängen och den blå himmelen. Vilken färgprakt! Men också ytan – vilket vanligtvis saknas i en vanlig bostad. Inne är det istället vackert med en bukett gula rosor eller solrosor i en vas mot en lugn bas. Eller tänk en skogssjö med vita eller röda näckrosor som lyser som små färgpaletter i vattnet. Monet!

DSC_0008

DSC_0012

Ja, naturen är min stora inspirationskälla och läran om Feng Shui är något som jag också inspireras av. Feng Shui är ingen inredningsstil, utan det är att skapa balans och harmoni i sitt hem. Att inreda efter de fem elementen innebär att få de fem elementen representerade i varje rum och de är; trä, eld, jord, metall och vatten. Det finns ju speciella ”Feng Shui konsulter” som inreder både i privat och offentlig miljö och för den som är lite insatt i ämnet kan man se att även en konsult har sin personliga smak, men att alla elementen är representerade oavsett tycke och smak. Att inreda enligt Feng Shui är så mycket mer än de fem elementen, så vill du lära mer är det klokt att gå en grundkurs som jag har gjort och även lära mer genom facklitteratur, bloggar och på andra sätt. Mycket om läran är verkligen naturligt.

De flesta påverkas mer eller mindre av olika trender och inredningsstilar och om man läser inredningsbloggar, så kan man inte ta miste på vilka färgval, möbler och inredningsprylar det är som gäller. Nog inspireras och kopierar vi varandra –  alla vi som är inrednings-intresserade, men hur blir det personligt? Och en av de viktigaste frågorna. Hur blir det hållbart? Både beträffande miljön, plånboken och intresset. Det är ju ingen garanti att jag för alltid tycker om en pryl för att det är en designklassiker!

Personligt för mig innebär att omge mig med saker som jag tycker om och som gärna återspeglar oss som bor där. Jag anser att man inte bara kan utan ska blanda lite olika stilar, för då blir hemmet mer levande. Men som redan nämnts – viktigt att tänka på färgval, balans och harmoni. Och tänka långsiktigt med fokus på miljö och hållbarhet!

Jag tycker om att göra stilleben och som oftast är det i naturen jag hittar inspirationen och materialet och så lite annat smått och gott.

På rumsbordet just nu…

Den underbara julgranen är ny, samt den guldfärgade kudden i soffan som i sin tur är så samstämd till de nya gardinerna. De andra kuddarna har jag haft i många år och passar bra till de nya gardinerna.

thumb_dsc_0017_1024

thumb_dsc_0004_1024

thumb_dsc_0001_1024

Äntligen nya gardiner som pryder vårt rum. De gamla som jag fortfarande tyckte om var minst sagt blekta efter många år!

thumb_dsc_0013_1024

En mjuk och skön ullmatta som omfamnar möblerna. Lite större än den gamla och som harmonierar med övriga färger i rummet.

thumb_dsc_0009_1024

Lampans bronsfärg återspeglas i gardinen och i kuddarna… och är där inte några kottar och annat från naturen i mönstret!?

thumb_dsc_0010_1024

thumb_dsc_0006_1024

thumb_dsc_0025_1024

Tänk vad vackert det är med några kottar – enkelt stilleben!

thumb_dsc_0027_1024

thumb_dsc_0032_1024

thumb_dsc_0022_1024

En lärkkvist på en hylla…

thumb_dsc_0029_1024

Inte så mycket julrött här…elden får det levande ljuset tillföra och bordslampan när den är tänd. I golvvasen får det gärna stå mörkröd amaryllis som också tillför lite värme.

DSC_0009

DSC_0010

 

Må så gott!

Kram, Gunilla

 

 

Ny lampa från Watt och Veke!

Att förändra och förnya i hemmet går lite i vågor. Möbler, lampor och annan inredning ska hålla i många år. Både var det gäller stil och kvalité. Vi har länge behövt en ny matta i vardagsrummet och äntligen hittade vi en sådan där mjuk, ullig och tillräckligt stor matta som ramar in. Fönsterbelysningen bytte vi ut förra året och i år hittade jag en matchande lampa som lyser upp det mörka hörnet.

DSC_0004

DSC_0008

DSC_0001

De här lamporna ifrån Watt och Veke har blivit väldigt populära eftersom de passar in i olika inredningsstilar. Jag tycker om både den lite lantliga och råa stilen.

Nu har vi hittat en matchande lampa i samma stil som blev så fin i det mörka hörnet bredvid mediabänken.

droppe

droppe-vit

Tycker om när man lägger omsorg på detaljer som här på själva sladden och lampfästet. Det gör så klart skillnad på både utseendet och priset! 🙂 Vi valde mässing, eftersom fönsterlamporna är i det materialet och sladden fick bli svart. Vill att den ska märkas!

20161101_183150

Svårt att fotografera ett hörn och som ni kanske anar så är det mycket högt i den delen av rummet. Men ville visa hur viktigt det är att ha många ljuskällor i ett rum och att välja något oväntat.

Nu när jag ändå är igång med förnyelsen i vardagsrummet, så ska det även bli nya gardiner! Äntligen hittat ett tyg som harmonierar med soffan och den nya mattan.

Fortsättning följer….

Kram, Gunilla

 

 

 

Inspirerad av interiören ur filmen Galen i kärlek!

För någon vecka sedan sändes filmen ”Galen i kärlek” (Something´s Gotta Give 2003) på tv. En rolig och mysig film om ”mogen kärlek” med bland annat Jack Nicholson och Diane Keaton i rollerna. Inte den bästa film som jag har sett, beträffande innehållet, men både interiören och exteriören är alldeles underbart smakfullt! Jag har sett filmen några gånger bara för att jag älskar inredningen i huset, men också för att de båda huvudrollsinnehavarna tillhör mina favoritskådespelare. Filmen utspelas i huvudsak i en alldeles fantastisk strandvilla i Hamptons.

Filmen har inspirerat till det som vi kallar för New Englands inredning, men ibland har det blivit alldeles för mycket på en gång enligt mitt tycke. När de maritima inslagen tillsammans med amerikanska flaggor dominerar inredningen, så blir det inte smakfullt eller estetiskt tilltalande!

Bilderna har jag hämtat ifrån nätet. Pictures of Celebrities.

vardagsrum

Mörka trämöbler mot ljusa och blå textilier är så vackert!

somethings-gotta-give-living-room-arch-digest

Mattan som är rejält tilltagen ramar in hela sittgruppen, vilket är ursnyggt! Svarta detaljer är viktigt då det kontrasterar mot det ljusa.

image30_thumb

Inbyggd bokhylla och många små lampor som skapar rätt stämning!

cuando-menos-te-lo-esperas-4

Färska blommor, hör till och massor av levande ljus….och en eller annan snäcka och vackra stenar går för sig! 🙂

Its-Complicated

Vy en mot lika underbara köket!

köket

somethings-gotta-give-kitchen-island

1[2]

Vy inifrån sovrummet. Vem skulle inte vilja sitta där och skriva!?

stranden

En underbar scen ifrån beachen!  Kärleken börjar spira! 🙂

DIANE KEATON stars in SOMETHING'S GOTTA GIVE, a Warner Bros. Pictures' and Columbia Pictures' presentation, distributed internationally by Warner Bros. Pictures, also starring Jack Nicholson. PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION.

DIANE KEATON stars in SOMETHING’S GOTTA GIVE, a Warner Bros. Pictures’ .

Diane Keaton – sagolikt vacker i en enkel svart klänning! Alla som sett filmen minns säkert den här scenen då hon är på väg ut på en date…

Jag skulle inte ha något emot att flytta in i det här huset! Det här är för mig äkta New Englands inredning befriat från störande element!

Eller vad tycker ni?

Kram, Gunilla

 

 

Den lilla tvättstugan med de stora möjligheterna!

Det är roligt att ni också tycker om när jag ger lite tips på inredning i syftet med att skapa ordning och harmoni. Så därför vill jag visa er hur fint det har blivit i vår nya tvättstuga! Ja, den är ny ifrån golv till tak. Vi har i många års tid tänkt att renovera den, men vi beslöt att vänta till det också var dags att byta ut varmvattensberedaren. Och så hände det sig en dag sent i höstas…den gick sönder och äntligen blev en totalrenovering. Allt åkte ut, förutom tvättmaskinen som redan var ny.

Nu gällde det att tänka till – att få plats med mycket på endast fem kvadratmeters yta! Resultatet blev jättebra med gott om förvaringsutrymmen och torkmöjligheter.

Har inga foto som visar hur det såg ut från början…men tvättstugan var kort och gott inrett i glada sjuttiotalets färger. Gulrandig tapet med matchande gul våtrumsmatta! 🙂

Eftersom rummet är så litet valde vi en glasfiberväv som målades med vit våtrumsfärg och golvet är en melerad mörkgrå våtrumsmatta med uppvik. Kakel behövs förmodligen inte…

DSC_0003

Torkskåpet åkte ut och det blev en torktumlare och det har jag inte ångrat. Den används till handdukar och annat i bomull och den är skonsam mot kläderna och är mer energisnål än vad det gamla torkskåpet var. Jag lufttorkar fortfarande många plagg och under den varma årstiden kan tvätten torka ute. Ovanför maskinerna finns nu en praktisk arbetsbänk. Den gamla mangeln står i förrådet, om den skulle behövas.

DSC_0004

Ovanför bänken finns tre överskåp, med mjuk stängning och med gott om plats för vaser, krukor och korgar där vi förvarar småsaker. Bänkskiva och skåp, Ikea.

DSC_0001

En titt in i ett av överskåpen…

DSC_0001

Vattenkannan var tidigare duvblå, men med lite sprayfärg, så blev den som ny! 🙂

DSC_0002

De fina burkar har jag köpt hos Balders hage i Göteborg. En apotekslåda och en för tvättmedel med avdelat fack. Den fina tavlan är ett kärt minne som en väninna har målat.

DSC_0006

Bredvid maskinerna finns en bänkskåp där det finns plats för återvinning av tidningar och kartong. Förvaringslådor Ikea. På en kortsidan finns ett uppfällbart torkställ. Toppen att hänga sådant där som självtorkar snabbt. Där skåpen tar slut, finns ett fack för en stege. Ovanför torkstället en hylla där vi förvarar wc-papper. En tvättkorg i ”rotting” och fin soppborste i trä/metall får också plats.

DSC_0005

På motsvarande kortsida, där det gamla torkskåpet stod, har vi nu praktiska trådbacker, där det finns plats för handdukar, träningskläder, papper, servetter etcetera. Den nya varmvattensberedaren är inmonterad på sin gamla plats och där har tvättbaljan sin plats och strykbrädan sin mellan beredare och skåp. Naturligtvis ville jag ha en vit brandsläckare och filt! 🙂  Förvaringssystemet är av märket Elfa och finns på de flesta byggmarknader. Stabilt och lättmonterat!

Lättstädat, ordning och harmoni!

Kram, Gunilla