Gymträning i nya färgstarka kläder!

Igår skrev jag om grått hår. Idag blir det desto färgstarkare!

Vad härligt det var att gå till gymmet idag. Frisk, lustfylld, nyfrisserad och i färgglada kläder! Det var längesedan jag var på gymmet. Förkylningar och annat har förhindrat mig. Men nu så fanns inga giltiga skäl att låta bli! 🙂 Faktum var att jag längtade dit!

Egentligen behövde jag inga nya tights, utan jag var ute efter cykelbyxor och linne att ha på semestern och jag hittade vad jag sökte och lite till som jag inte kunde motstå. Så idag åkte några av de nya träningsplaggen på! Och som alla kan se är jag svag för de orange tonerna…

thumb_DSC_0002_1024

På fotot ser det ut som om det är svarta cykelbyxor med orange knästrumpor på…men det är långa tights! thumb_DSC_0001_1024thumb_DSC_0007_1024Snyggt och praktiskt med en dragkedja nedtill.thumb_DSC_0008_1024

Snygg och luftig och mycket skön på.

thumb_DSC_0009_1024

Fint mönster…

thumb_DSC_0010_1024

Och så blev det ett linne i samma märke och färg och en matchande sportbehå. Tycker inte det är snyggt med en svart under utan ton i ton.

thumb_DSC_0011_1024

Det blev en härlig förmiddag på gymmet och glad var jag när jag gick dit och ännu gladare när jag gick därifrån.

Nu har jag ombyten för olika aktiviter och jag ser fram emot att få använda dem både inne – och utomhus. Skorna hade jag sedan tidigare och de passar så bra även till det nya! Jag har köpt mina träningskläder hos Intersport.

Kram, Gunilla

Att trivas med sitt yttre…

Visst är det så att det yttre påverkar välbefinnandet. Därmed inte sagt att självkänslan sitter i antalet kilo eller i din klädstil. Men om jag trivs med mitt yttre och lyfter fram min personlighet, så påverkar det välbefinnandet.

Inför vårt lilla barnbarns dop, ville jag ha något fint att sätta på mig…en klänning. Jag trivs bäst i byxor, men till dopet hade jag en bild i huvudet om en enkel och klassisk klänning, vilket visade sig vara svårt att finna! Om man som jag klär i varma hösttoner och vill ha något vårnytt, så är det ofta svårt att finna något eftersom vår – och sommarfärgerna oftast är kalla. Jag tycker mycket om toner som går åt korall, grönt eller turkost. Men inför dopet fann jag inget i dessa toner som var varma och där modellen stämde med min inre bild. Blommigt är inte heller något som jag tycker passar mig. Sedan är det skillnad på blommigt och blommigt…

Jag gör sällan ”felköp”, jag vet min stil som jag skulle vilja säga är sportig, naturlig och klassik. Så den där inre bilden om en ”dressad klänning”, övergav jag nästan lika fort som den dök upp! 🙂 Men snyggt är det och det klär mig om jag bara hittar rätt färgton och modell.

Det blev ett besök i favoritbutiken och det blev ett par byxor, kofta och en blommig klänning! Jag tycker om ”lager på lager”, vilket gör att det är lätt att kombinera plaggen på olika sätt.

thumb_DSC_0006_1024

Inte speciellt färgstarkt…

thumb_DSC_0002_1024

thumb_DSC_0111_1024

Men jag älskar ljusa ”naturtoner” och känner mig alltid välklädd och naturlig i det. Allt utom skorna är inhandlat hos Masai. De köpte jag förra året och är ett par mjuka och bekväma Ecco.

thumb_DSC_0007_1024

Och så finns det som sagt blommigt och blommigt! Klänningen kommer jag förhoppningsvis ha på mig även utan byxor framöver, då benen möjligtvis har fått lite färg på sig! Fräscht till klänningen är också vita byxor och med en vit kofta. Alltid samma ton upptill som nedtill…

thumb_DSC_0005_1024

Halsbandet i likadana toner som det övriga…tycker om när det bildar en helhet. Väldigt klädsamt med ”klädda pärlor” i samma tyg som klänningen.

thumb_DSC_0115_1024

thumb_DSC_0118_1024

Och ”hösttonen”, sitter i håret…som nu har fått växa ut till en passage efter att ha burit riktigt korta frisyrer hela mitt vuxna liv. ”De små grå” finns ju där och en och annan rynka har också tillkommit. 🙂 Grått hår kan vara mycket klädsamt, särskilt på de som klär i kalla toner och rynkorna kommer likt årsringarna på ett träd! Och om man som jag vill vara naturlig så är väl allt i sin ordning då, även om de ”grå stråna” ännu så länge döljs med lite färg! 😉

Vanligtvis är det jag själv som står bakom kameran, men vid dopet bad jag min ena svärdotter ta några foton på enbart mig. Erkänner att jag är inte helt bekväm med att ”visa upp mig” och det är heller inte avsikten med inlägget. Men jag tycker om lite flärd som vackra saker, sköna, bekväma kläder och för det mesta tycker jag att jag duger precis som jag är! 🙂

Helgen ser ut att bli solig och helt underbar och jag vet precis vad vi ska göra…

Må gott och njut om du kan av att vara ute i vår ”Herres hage!”

Kram, Gunilla

 

 

 

Höstens bästa plagg!

Ponchos och koftor är en stor trend i höst och är ett måste i sin höstgarderob! Jag var sugen på att köpa en poncho, men hittade ingen som föll mig i smaken. Men så i favoritbutiken Masai, där hittade jag vad jag sökte efter! En kofta som också fungerar som en jacka, under sköna höstdagar! DSC_0001

Den här gråbruna färgen fungerar både till brunt, svart, grått och till blåjeans. Jag tycker inte om stela skjortor, men den här av mjukaste trikå är skön mot kroppen och är köpt på New House.

DSC_0005

Fina detaljer förhöjer intrycket…

DSC_0003

Jeans och snygg blus är alltid ett säkert kort och med koftan till så…

DSC_0002

En kofta i skönaste merinoull som fungerar året om – en bra investering!

 

 

 

Att kombinera gammalt med nytt i sin garderob!

Det har tillkommit lite nytt i min garderob och jag fick sådan lust att visa er…

Så jag plockade fram det nya och satte ihop det med sådant som redan finns i garderoben. Om man håller sig till sina färger som i mitt fall är varma toner, då är det mycket enklare att kombinera gammalt med nytt.

Ibland tycker jag det är svårt att hitta kläder som har rätt färg för mig, som har rätt passform för min figur, samt att plagget framhäver min personlighet. Viktiga detaljer tycker jag och som jag är noggrann med. Jag trivs bäst i en klassisk lite sportig stil.

Men som ni vet smaken är delad som baken! 🙂

Ny topp och äntligen hittade jag ett par shorts som satt perfekt på!

DSC_0001

Shorts och topp; Casa Oliv, Hönö.

Halsbandet är en favorit, köpt för flera år sedan och jag använder det ofta på sommaren. Fyndades på Indiska. Sandalerna, mjuka och sköna och inhandlades förra sommaren, Ecco.

Klocka Ur och Penn, bälte Coretta. Jag har letat länge, länge efter en brunt bälte med kopparnitar!

Tycker det är så snyggt när accessoarerna harmonierar med varandra och till kläderna.

DSC_0009

En vit kofta är alltid bra att ha i garderoben och är fräscht till sandtoner. Koftan inhandlad på Masai, för några år sedan, men liknade finns även i år i deras sortiment och på andra ställen.

DSC_0007

Bara genom att tillsätta ett annat halsband, så blev det mer färg! Inköpt på hemmaplan, Donna.

DSC_0010

Vips…en vit linneblus, har hängt med många somrar och är av märket Jackpot, NK. Scarvesen är också en gammal favorit och den har jag köpt på nätet.

En kombination till…

DSC_0013

Blusen fyndades idag på Masai, byxorna är ifrån förra sommaren, Best of Basic, halsbandet, gammalt, Lindex.

DSC_0015

Blusen är lika snygg till hösten och då sätter jag mina bruna tights till som har ett par år på nacken. Masai! De bruna mocka botsen är gamla favoriter…

Det här var roligt…jag har ju en gång i tiden jobbat i butik både med försäljning och matchning!

Köp aldrig något på rea bara för att det är billigt! Fynda bara om plagget passar in i din garderob och håll dig till din färgskala!

Att må bra i kropp och själ är i första hand något som kommer inifrån. Men att omge sig med vackra saker som har någon betydelse, samt att klä sig efter sin personlighet, är något som hjälper till att skapa harmoni. In – och utsidan påverkar självklart varandra…tänk på det också!

Kram, Gunilla